reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou
Autor: Jíme zdravě po celý rok Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou

Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou

Hodnoceno: 6x
Efektní zelené palačinky se špenátem jsou skvělým nápadem, jak si užít víkendovou snídani, ale směle je můžete servírovat i jako lehkou večeři.
do 1 hodiny
10 ks porcí

reklama

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto – listový špenát, vejce, sůl, pepř, mléko a mouku – přemístěte do stolního mixéru a rozmixujte dohladka. Těsto dejte stranou odležet a připravte si náplň. Náplň připravíte smícháním tvarohu, nasekané pažitky, soli a 1 lžičky olivového oleje. 
  2. Náplň dejte vychladit do lednice a pusťte se do přípravy palačinek. Odleželé těsto nalévejte naběračkou na rozpálenou pánev (Ø 20–25 cm); můžete použít olivový olej, ale palačinky lze opékat i nasucho. Stačí, když budete každou palačinku opékat na mírném plameni pouze z jedné strany 3–3,5 minuty. Opečenou palačinku poznáte tak, že se začne odlepovat od povrchu pánve a začnou se na ní tvořit velké bubliny. 
  3. Kuřecí šunku nakrájejte na nudličky a pražte nasucho na pánvi zhruba 3–4 minuty. 
  4. Servírování: Každou palačinku z pánve přemístěte na talíř, doprostřed palačinky naneste lžící připravenou náplň a vše posypte hráškem a praženou šunkou.
Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou
Autor: Jíme zdravě po celý rok Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou

reklama

Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková

Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.