Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou
Efektní zelené palačinky se špenátem jsou skvělým nápadem, jak si užít víkendovou snídani, ale směle je můžete servírovat i jako lehkou večeři.
do 1 hodiny
10 ks porcí
Suroviny (10 ks porcí)
Těsto:
- listový špenát 100 g
- vejce 3 ks
- polotučné mléko 200 ml
- celozrnná špaldová mouka hrubá 65 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Náplň:
- polotučný tvaroh 250 g
- čerstvá pažitka, nasekaná 20 g
- olivový olej 1 lžička + 30 ml na opékání palačinek
- kvalitní kuřecí šunka 100 g
- cukrový hrášek (lze i mražený) 50 g
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Všechny ingredience na těsto – listový špenát, vejce, sůl, pepř, mléko a mouku – přemístěte do stolního mixéru a rozmixujte dohladka. Těsto dejte stranou odležet a připravte si náplň. Náplň připravíte smícháním tvarohu, nasekané pažitky, soli a 1 lžičky olivového oleje.
- Náplň dejte vychladit do lednice a pusťte se do přípravy palačinek. Odleželé těsto nalévejte naběračkou na rozpálenou pánev (Ø 20–25 cm); můžete použít olivový olej, ale palačinky lze opékat i nasucho. Stačí, když budete každou palačinku opékat na mírném plameni pouze z jedné strany 3–3,5 minuty. Opečenou palačinku poznáte tak, že se začne odlepovat od povrchu pánve a začnou se na ní tvořit velké bubliny.
- Kuřecí šunku nakrájejte na nudličky a pražte nasucho na pánvi zhruba 3–4 minuty.
- Servírování: Každou palačinku z pánve přemístěte na talíř, doprostřed palačinky naneste lžící připravenou náplň a vše posypte hráškem a praženou šunkou.
Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.