Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou
Zdroj: Jíme zdravě po celý rok
Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou
Zdroj:
Jíme zdravě po celý rok
Efektní zelené palačinky se špenátem jsou skvělým nápadem, jak si užít víkendovou snídani, ale směle je můžete servírovat i jako lehkou večeři.
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na těsto – listový špenát, vejce, sůl, pepř, mléko a mouku – přemístěte do stolního mixéru a rozmixujte dohladka. Těsto dejte stranou odležet a připravte si náplň. Náplň připravíte smícháním tvarohu, nasekané pažitky, soli a 1 lžičky olivového oleje.
-
Náplň dejte vychladit do lednice a pusťte se do přípravy palačinek. Odleželé těsto nalévejte naběračkou na rozpálenou pánev (Ø 20–25 cm); můžete použít olivový olej, ale palačinky lze opékat i nasucho. Stačí, když budete každou palačinku opékat na mírném plameni pouze z jedné strany 3–3,5 minuty. Opečenou palačinku poznáte tak, že se začne odlepovat od povrchu pánve a začnou se na ní tvořit velké bubliny.
-
Kuřecí šunku nakrájejte na nudličky a pražte nasucho na pánvi zhruba 3–4 minuty.
-
Servírování: Každou palačinku z pánve přemístěte na talíř, doprostřed palačinky naneste lžící připravenou náplň a vše posypte hráškem a praženou šunkou.
Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou
Zdroj: Jíme zdravě po celý rok
Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou
Zdroj:
Jíme zdravě po celý rok