Špenátové palačinky s tvarohovou náplní s hráškem a šunkou

Moje hodnocení
7x

Efektní zelené palačinky se špenátem jsou skvělým nápadem, jak si užít víkendovou snídani, ale směle je můžete servírovat i jako lehkou večeři.

10 porcí
60 minut

Těsto

  • listový špenát 100 g
  • vejce 3 ks
  • polotučné mléko 200 ml
  • celozrnná špaldová mouka hrubá 65 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Náplň

  • polotučný tvaroh 250 g
  • čerstvá pažitka, nasekaná 20 g
  • olivový olej 1 lžička + 30 ml na opékání palačinek
  • kvalitní kuřecí šunka 100 g
  • cukrový hrášek (lze i mražený) 50 g
  • sůl

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na těsto – listový špenát, vejce, sůl, pepř, mléko a mouku – přemístěte do stolního mixéru a rozmixujte dohladka. Těsto dejte stranou odležet a připravte si náplň. Náplň připravíte smícháním tvarohu, nasekané pažitky, soli a 1 lžičky olivového oleje.
  2. Náplň dejte vychladit do lednice a pusťte se do přípravy palačinek. Odleželé těsto nalévejte naběračkou na rozpálenou pánev (Ø 20–25 cm); můžete použít olivový olej, ale palačinky lze opékat i nasucho. Stačí, když budete každou palačinku opékat na mírném plameni pouze z jedné strany 3–3,5 minuty. Opečenou palačinku poznáte tak, že se začne odlepovat od povrchu pánve a začnou se na ní tvořit velké bubliny.
  3. Kuřecí šunku nakrájejte na nudličky a pražte nasucho na pánvi zhruba 3–4 minuty.
  4. Servírování: Každou palačinku z pánve přemístěte na talíř, doprostřed palačinky naneste lžící připravenou náplň a vše posypte hráškem a praženou šunkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty