Omáčka z lesních plodů
- směs lesního ovoce 1 dávka
Head
- cukr 120 g
Omáčka z lesních plodů
- cukr 1 dávka
Head
- vaječný koňak 1 dávka
Omáčka z lesních plodů
- pomerančová kůra 1 dávka
- borůvky (na ozdobu - volitelné ) 1 dávka
Postup přípravy
1. Do našlehané šlehačky vmícháme cukr moučku, mleté mandle a žloutky. Dochutíme vaječným koňakem. Hotovým krémem naplníme silikonové formičky a vložíme do mrazáku. Před vyklopením zmrazené parfait obkrojíme nožem a lehce vytlačíme.
2. Rozvaříme lesní ovoce s trochou vody, přidáme cukr a červené víno (nemusí být) a zahustíme Solamylem rozmíchaným v troše vody. Můžeme přidat něco nastrouhané pomerančové kůry. Na talíři dozdobíme čerstvým ovocem, nejlépe malinami a borůvkami.