Na těstíčko
- vejce 2 kusy
Head
- med 100 ml
- chilli omáčka 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- ananas 250 g
- ocet 5 ml
- bramborový škrob 1 lžička
- olej dávka
- rýže 500 g
- sůl špetka
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a obalíme v těstíčku, které jsme si předem rozšlehali z uvedených surovin.
2. Na pánvi rozehřejeme tuk a usmažíme řízky.
3. Do kastrůlku dáme 300 ml vody, kterou trochu osolíme a uvedeme do varu. Poté přidáme med, vinný ocet a ananas i se šťávou. Necháme 10 minut na mírném ohni povařit, potom dodáme chilli omáčku a trochu cukru. Ke konci omáčku zahustíme bramborovým škrobem.
4. Rýži opláchneme a necháme uvařit nebo podusit do změknutí. Podáváme s usmaženým masem, které můžeme před podáváním nakrájet na menší kousky, a se sladkokyselou omáčkou.