Na ozdobení
- hobliny 100 g
Těsto
- mouka 150 g
- prášek do pečiva 3 lžičky
Postup přípravy
1. Žloutky a 100 g cukru utřeme do pěny. Z vanilkového lusku vyškrabeme dřeň a společně s mandlemi a čokoládou vmícháme do žloutkové pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.
2. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do čokoládového těsta. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme 45 - 50 minut při 180 stupních, upečený korpus necháme vychladnout a ideálně rozležet do druhého dne.
3. Višňový kompot slijeme, šťávu zachytíme. Stranou si odděláme šestnáct višní na dozdobení. Smetanu vyšleháme s cukrem dotuha a při šlehání přidáme tři lžíce šťávy z kompotu. Korpus prořízneme na tři pláty a všechny postupně poléváme šťávou z višní.
4. Spodní plát potřeme třetinou šlehačky, na ni poklademe polovinu vypeckovaných višní, přiklopíme prostředním plátem a postup opakujeme.
5. Celý dort potřeme šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Ozdobíme šestnácti kopečky šlehačky a na každý položíme jednu višni.