Rybí karbanátky s křenovou tatarkou
Zdroj: profimedia.cz
Rybí karbanátky s křenovou tatarkou
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
18x
Že se karbanátky dělají jen z mletého masa? Omyl. Můžete si připravit i rybí variantu a k tomu skvělou domácí křenovou tatarku. Věřte, že se po téhle dobrotě jen zapráší.
4 porce
60 minut
Suroviny
treska
550 g
rozšťouchané brambory
450 g
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
Pažitka
2 lžíce
Cibulka
4 ks
hladká mouka
2 lžíce
Vejce
2 ks
strouhanka z bílého chleba
150 g
řepkový nebo slunečnicový olej
Na tatarku
Majonéza
4 lžíce
dijónská hořčice
1 lžíce
křenová omáčka
1 lžíce
Šalotka
1 ks
Kapary
1 lžíce
Nakládané okurky
1-2 ks
petrželka
1 lžíce
plátky citronu na dekoraci
Postup přípravy
Rybu dejte do většího hrnce a zalijte ji vodou. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 3–4 minuty. Vypněte oheň a nechte další 3–4 rybu pošírovat, dokud nebude úplně uvařená a nezačne se rozpadat na šupinky. Rybu nechte dobře odkapat.
Smíchejte rybu s bramborami, citronovou kůrou a šťávou, pažitkou a cibulkou a ochuťte solí a pepřem. Směs rozdělte na 12 dílů, ze kterých vytvarujte karbanátky.
Promíchejte mouku se solí a pepřem. Každý karbanátek obalte v mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Pokud máte trochu času, dejte je před smažením vychladit do lednice.
Tatarka: Všechny ingredience smíchejte a dochuťte solí a pepřem. Směs dejte do misky a ozdobte plátky ze čtvrtek citronů.
Rozehřejte na pánvi vyšší vrstvu oleje a opečte na něm karbanátky v 2–3 várkách 4–5 minut po každé straně, dokud nebudou křupavé, zlatavé a dobře prohřáté. Ihned podávejte s tatarkou.