Suroviny
- ryby (filet z ryby bez kůže) 150 g
- vejce 1 ks
- hladkolistá petržel (snítka )
- česnek 1 stroužek
- citronová kůra z 1/4 citronu
- citronová šťáva z 1/4 citronu
- strouhanka 4 lžíce
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Rybu nakrájejte na menší kostky a spolu s vejcem, petrželí a citronovou šťávou a kůrou vložte do hlubokého mixéru. Pokud má ryba menší kosti, nemusíte je řešit, mixér se o ně postará.
- Všechny suroviny v mixéru rozmixujte dohladka.
- Rybí směs přendejte do misky, přidejte strouhanku, trochu pepře a soli, promíchejte a rukama utvořte asi 12 malých karbanátků.
- Ty potom opečte na oleji z obou stran dozlatova.
TIP: Skvělá omáčka k rybím karbanátkům je ta, kde se smíchají 4 lžíce zakysané smetany s pár lístky nasekané petrželky, půlkou stroužku česneku, 1 lžící citronové šťávy a trochou soli.