Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rybí karbanátky
Karboše miluje velká část českých strávníků. Masovou klasiku z vepřového nebo hovězího ale můžete snadno nahradit rybou! Protože takové rybí karbanátky jsou skvělým ozvláštněním chuťovek i nedělního oběda. :)
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- filet z ryby bez kůže 150 g
- vejce 1 ks
- snítka hladkolisté petržele
- česnek 1 stroužek
- šťáva a kůra z 1/4 citronu
- strouhanka 4 lžíce
- sůl a pepř
- olej
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rybu nakrájejte na menší kostky a spolu s vejcem, petrželí a citronovou šťávou a kůrou vložte do hlubokého mixéru. Pokud má ryba menší kosti, nemusíte je řešit, mixér se o ně postará.
- Všechny suroviny v mixéru rozmixujte dohladka.
- Rybí směs přendejte do misky, přidejte strouhanku, trochu pepře a soli, promíchejte a rukama utvořte asi 12 malých karbanátků.
- Ty potom opečte na oleji z obou stran dozlatova.
TIP: Skvělá omáčka k rybím karbanátkům je ta, kde se smíchají 4 lžíce zakysané smetany s pár lístky nasekané petrželky, půlkou stroužku česneku, 1 lžící citronové šťávy a trochou soli.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!