Najděte si recept
Na co máte chuť?

Roláda s ovocem
Suroviny (12 porcí)
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C v dostatečném předstihu. Vyšlehejte žloutky s cukrem, dokud nezesvětlají, a přidejte do nich ořechy. Ve vedlejší misce ušlehejte z bílků tuhý sníh. Obojí opatrně spojte dohromady.
- Nalijte ihned na plech pokrytý vymazaným a ořechy posypaným pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte maximálně 10 minut. Po vytažení z trouby stočte upečené těsto i s papírem do ruličky a nechte vychladnout.
- NÁPLŇ: Než roláda vychladne, ušlehejte smetanu dotuha. Potřete jí vychladlý upečený plát, poklaďte ho ovocem a znova, tentokrát už bez papíru, srolujte.
- Roládu zabalte do fólie nebo použitého pečicího papíru a nechte v lednici ztuhnout. Podávejte nakrájenou na řezy.
- Prima tip: V horkých dnech může roláda přijít k duhu místo zmrzliny. Nebojte se uskladnit ji v mrazáku.
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).