Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Martina Čerňanská
,
Karolína Kamberská
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Nadívaný bůček a pažitkové brambory

Nadívaný bůček a pažitkové brambory

Nadívaný bůček a pažitkové brambory Zdroj: Hermína / Prima

  • Zavřít

Nadívaný bůček a pažitkové brambory Zdroj: Hermína / Prima

Moje hodnocení
3x

Nevejde-li se vám všechna nádivka do masa, přidejte ji asi půl hodiny před dopečením masa do pekáče vedle bůčku a společně dopečte. Je-li třeba, seberte nadbytečný tuk ze šťávy lžící nebo ještě povařte, aby se odpařila voda, nebo naopak dolijte vodou a povařte.

4 porce
120 minut

Suroviny

  • vepřový bůček 1,5 kg
  • sůl
  • kmín 1 lžíce

Na nádivku

  • houska 4–5 ks
  • mléko 200 ml
  • vejce 2–3 ks
  • sůl
  • muškátový oříšek 1 větší špetka
  • máslo 1 lžíce
  • hladkolistá petržel 1 hrst

Pažitkové brambory

  • brambory 1,5 kg
  • sůl
  • libeček
  • celý kmín 1/2 lžičky
  • pažitka 1 svazek
  • máslo 1 lžíce

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Odkaz

Karolína, domácí kuchařka

Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 150 °C. Maso otřete vlhkou utěrkou a z kratší strany do něj v polovině výšky prořízněte kapsu na náplň. Dejte si pozor, aby jste neprořízli okraje a zároveň bylo maso prořízlé co nejvíce. Kapsu roztáhněte rukou, maso osolte a sůl vmasírujte do masa i kůže.
  2. Housky nakrájejte na kostičky a v míse pokropte podle potřeby mlékem, jen aby byly navlhčené. Žloutky prošlehejte s trochou soli, muškátového květu a máslem a přidejte do mísy k houskám. Vmíchejte nasekanou petrželku a libeček a zapracujte sníh z bílků. Nádivka musí být vláčná.
  3. Dutinu v mase naplňte nádivkou a na kratší straně spíchněte kovovou jehlou nebo zašijte režnou nití. Naplněný bůček položte kůží dolů do pekáče, posypte polovinou kmínu, podlijte trochou vody, jen aby v ní ležela kůže, přikryjte dalším pekáčkem nebo alobalem a vložte do trouby. Pečte asi půl hodiny, pak maso obraťte a měkkou napařenou kůži nařízněte jako mřížku na menší čtverečky a posypte zbylým kmínem. Pečte další zhruba 2 hodiny. Jakmile je maso měkké a kůže začne zlátnout, odklopte ho, přelijte šťávou a dopečte dozlatova a křupava. Bůček nechte 10 minut dojít a pak nakrájejte na plátky a podávejte podlité trochou šťávy, nejlépe s pažitkovými bramborami.
  4. Pažitkové brambory: brambory oloupejte, omyjte a celé zalijte v hrnci vroucí vodou, aby byly jen potopené. Osolte, přidejte kmín a libeček a vařte doměkka, trvá to 15–20 minut. Mezitím opláchněte pažitku a nakrájejte ji najemno. Uvařené brambory slijte, nechte jen krátce vypařit a vyhoďte libeček. K bramborám přidejte lžíci másla a pažitku. Hrnec zakryjte poklicí, brambory protřeste a nechte tak, než je budete podávat. Pak je přesypte do mísy.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Karolína Kamberská

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jednoduché jahodové nanuky s tvarohem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Recepty

Osvěžující melounové kostky s čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Recepty

Nevíte kam dřív skočit? Objevte nový způsob vaření s KFC


Přečtěte si také

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou lorem ipsum dolor sit amet lorem

Novinky

Novinky na trhu: alkoholické nápoje, novinky z fast foodu a sladká tečka lorem ipsum dolor sit amet lorem

Gastro akce a food festivaly

Na zdraví! Velký přehled nejzajímavějších vinařských akcí v červnu 2023 lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

Jednoduché jahodové nanuky s tvarohem lorem ipsum dolor sit amet lorem

Novinky

Prima FRESH festival na Špilberku bude nabitý chutěmi, zážitky a zábavou lorem ipsum dolor sit amet lorem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami lorem ipsum dolor sit amet lorem

Novinky

Muž kritizoval mdlý oběd od své manželky. Na to, co pak udělala, nikdy nezapomene lorem ipsum dolor sit amet lorem

Grilování

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Sladké

Bramborové placky plněné tvarohem podle Zdeňka Pohlreicha

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Zelenina

Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Zelenina

Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Sladké

Obrácený pomerančový koláč – šťavnatý moučník se svěží chutí

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Přílohy

Perfektní Frijoles Refritos – Mexické smažené fazole

prima-cnn-news

Neuvěřitelné, co všechno vláda porušila, zuřil Nacher. Bernard mu vmetl „superhrubku“ ANO Just: Kvůli dronům je v Rusku cítit napětí. Lidé častěji koukají nahoru, jestli něco neletí Zděšení na východě Asie. Severní Korea měla odpálit družici, Japonsko mluví o balistické raketě

prima-zeny

Luděk Sobota popsal seznámení s manželkou: Adrianě bylo osmnáct a chtěla nejdražší jídlo Komplikovaný vztah a nyní stěhování: Ivana Jirešová se loučí s čerstvě plnoletou dcerou Petra Rosolová o výchově syna: Budu důsledná, manžela mi závidí všechny kamarádky

prima-zoom

New York se pomaličku potápí První kobercový nálet na civilisty zabil přes 1 600 lidí. Drtivý útok byl předehrou blitzkriegu Vlci uženou jelena, vyhráno ale nemají. Podívejte se, jak je vytrestají ovčáčtí psi

prima-fresh

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou Novinky na trhu: alkoholické nápoje, novinky z fast foodu a sladká tečka Na zdraví! Velký přehled nejzajímavějších vinařských akcí v červnu 2023

prima-cool

Jaké jsou nejhorší filmy v kinech? Nejvymakanější znělka Simpsonových ukrývá stovky překvapení. Oslavte žluté jubileum s úžasným videem Já, legenda 2? Skoro, Will Smith likviduje monstra v traileru nové postapokalyptické hry

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Je čas vyrazit do boje proti úbytku testosteronu PLAYBOY LOUNGE v newyorském stylu

lajk

Karlos Vémola promluvil o konci kariéry. Kdo by mohl být jeho posledním soupeřem? Zahraje si někdy hvězdný útočník za nároďák na MS? Šéf českého hokeje si chce promluvit se Zachou Rihanna chtěla, aby se muž na týden odstěhoval ze svého domu. Zaplatila mu za to astronomickou částku

prima-living

Hledíkovka: Kouzelná letnička, která váš balkon vymaluje pestrými barvami Myška drobná je nejmenší hlodavec naší přírody. Likviduje mšice a staví si krásná hnízda Jaké orchideje najdete v české přírodě? Krásně kvetou a jsou chráněné

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.