Suroviny
- žloutek 6 ks
- cukr krupice (přírodní ) 4 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- sladké kondenzované mléko (Salko) 1 plechovka
- vodka (kvalitní ) 500 ml
- voda (převařená a vychladlá ) 100 ml
Postup přípravy
- Žloutky a oba cukry důkladně rozmixujte – trvá to asi 10 minut, než se cukr úplně rozpustí.
- Vlijte salko a asi minutu mixujte, pak vmixujte vodku a nakonec vodu.
- Rozlijte do čistých lahví a uchovejte v chladu.
PRIMA TIP: Domácí „vaječňák“ se kombinuje s různými druhy alkoholu, například s rumem, ať už tuzemským, nebo karibským, světlým i tmavým. Zajímavou chuť docílíte i karamelizovaným kondenzovaným mlékem – experimentujte, Vánoce se blíží a pro dospělé kamarády je dobré mít v zásobě nějaký ten tekutý dáreček! Populární je v německy i anglicky (jako eggnog) mluvících zemích, byť s nejrůznějšími recepturami. Žloutky ani alkohol v nich nicméně nikdy nechybějí.
Připravte vaječný likér s vanilkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE