Trošku jiné rybí lasagne – fenykl jim přidá lehounkou, ale charakteristickou vůni anýzu. Pokud nemáte po ruce čerstvý fenykl, můžete ho nahradit řapíkatým celerem a ½ lžičkou drcených fenyklových semínek. Lasagne podávejte s křupavým chlebem a vyzrálými cherry rajčátky.
3 porce
60 minut
Suroviny
Bobkový list
3 ks
malé pórky
2 ks
Fenykl
1/2 bulvy
odstředěné mléko
500 ml
Máslo
25 g
hladká mouka
25 g
tuňák v konzervě
200 g
olej nebo máslo na vymazání
sušené lasagne
6 plátů
nastrouhaný čedar
25 g
Sůl
černý pepř
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C.
Na malou teflonovou pánev dejte bobkové listy, pórek a fenykl, přelijte mlékem a mírně vařte 10 minut. Z pánve vyndejte fenykl a pórek a dejte stranou. Bobkové listy vyhoďte, mléko nalijte do džbánku.
V odkapané teplé pánvi rozehřejte máslo a do něj na mírném ohni důkladně vmíchejte mouku. Postupně přidávejte teplé mléko a nepřestávejte míchat. Přiveďte do varu a nechte směs zhoustnout. Ochuťte solí a pepřem.
Vymažte zapékací mísu asi 15 x 22 cm. Na dno rozložte polovinu fenyklové a pórkové směsi a na ni polovinu tuňáka. Navrch položte polovinu lasagní a přelijte polovinou omáčky. Vrstvy zeleniny, tuňáka a těstovin zopakujte a přelijte vše omáčkou.
Posypte nastrouhaným sýrem a pečte 35–40 minut, dokud vrchní vrstva nebude pobublávat, nezhnědne a těstoviny nebudou uvařené.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.