Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Sladké
Sladké
Slepičárna
Pin it

Hit týdne

Další hity

Tiramisu kuličky

Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Punčový dort s ovocem podle Sugar Mama

Punčový dort s ovocem podle Sugar Mama

Punčový dort s ovocem podle Sugar Mama Zdroj: Slepičárna

  • Zavřít
Punčový dort s ovocem podle Sugar Mama

Punčový dort s ovocem podle Sugar Mama Zdroj: Slepičárna

Moje hodnocení
16x

Jestli máte zdaleka nejraději moučníky, které dobře znáte, čtěte dál. Máme pro vás totiž jednodušší variantu populárního punčového dortu, který si získal řadu lidí. Tentokrát ale podávaný s čerstvým ovocem na ozdobu.

8 porcí
90 minut
česká
Seznam.cz banner

Punč:

  • cukr krupice 50 g
  • šťáva z pomeranče (cca ze 2 pomerančů) 200 ml
  • voda 50 ml
  • tuzemák 250 ml
  • višňový sirup 140 ml

Růžové korpusy:

  • vejce (zvlášť bílky a žloutky) 6 ks
  • voda 6 lžic
  • cukr krupice 180 g
  • barvivo (růžové; např. z Dortisima) cca 2 lžičky
  • polohrubá mouka (prosátá) 180 g
  • máslo kousek na vymazání formy

Červený korpus:

  • vejce (zvlášť bílky a žloutky) 4 ks
  • cukr krupice 120 g
  • voda 4 lžíce
  • barvivo (červené, např. z Dortisima) cca 2 lžičky
  • polohrubá mouka (prosátá) 120 g
  • máslo kousek na vymazání formy

Na dokončení:

  • rybízová marmeláda 200–250 g, dle chuti
  • malinové pyré 60 g
  • moučkový cukr 200 g
  • ovoce (na ozdobu)
  • máta (na ozdobu)
  • meduňka (na ozdobu)

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravte punč. Do rendlíku dejte všechny ingredience na punč a přiveďte k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavte a nechte vychladnout.
  2. Předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C. Formy na dort po stranách zlehka potřete máslem, spodní část vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. V míse od robota pomocí balonové metly vyšlehejte s polovinou cukru bílky do "pevného" sněhu. Cukr přidejte, až když se bílky trošku našlehají.
  3. Dejte stranou. Žloutky se zbylým cukrem a vodou vyšlehejte pomocí balonové metly do nadýchané pěny. Pomocí stěrky přidejte do žloutkové směsi vyšlehané bílky a barvivo. Zlehka zapracujte. Nakonec pečlivě vymíchejte s prosátou moukou.
  4. Těsto rozdělte do dvou forem na dort. Vložte obě do trouby (nad sebe) a pečte 20 minut. Že je korpus upečený poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Korpusy nechte na kuchyňské mřížce vychladnout.
  5. Troubu nechte zapnutou. Mezitím si připravte červený korpus. Opatrně z jednoho upečeného korpusu sundejte formu. Opět ji zlehka po stranách vymažte máslem, dole vyložte pečicím papírem. Opakujte stejný postup jako s prvními korpusy. Vyšlehejte sníh s polovinou cukru, žloutky vyšlehejte s cukrem a vodou.
  6. Poté do žloutkové směsi zlehka vmíchejte sníh, barvivo a nakonec prosátou mouku. Těsto přendejte do formy a pečte 25 až 30 minut. Opět vyzkoušejte špejlí, zda je korpus upečený, a nechte ho na mřížce vychladnout.
  7. Vychladlé korpusy opatrně zespoda oddělte od pečicího papíru (líp se pak s nimi bude pracovat). Do jedné formy přendejte jeden růžový korpus spolu s pečicím papírem (i s dnem pečicí formy). Prolijte (menší) třetinou punče, pomažte navrchu marmeládou a přiklopte červeným korpusem. Na ten použijte trošku víc než třetinu punče. Opět pomažte marmeládou a přiklopte posledním růžovým korpusem. Zalijte zbytkem punče.
  8. Přiklopte pečicím papírem, navrch dejte (jako zátěž) dortovou formu, kterou rovnoměrně zatěžte (např. pomeranči). Vložte do lednice a nechte ideálně přes noc vychladit. Vyndejte punčový dort z ledničky, odstraňte zátěž, opatrně ho přendejte na talíř (nebo servírovací podnos). Připravte si polevu.
  9. Moučkový cukr smíchejte s malinovým pyré (to připravíte z rozmačkaných malin), stačí vidličkou, aby tam nebyly hrudky. Polijte polevou dort a můžete rovnou zdobit ovocem a čerstvými lístky máty a meduňky.

Důležité: Na pečení budete potřebovat 2 formy na dort o průměru 24 cm.

Chcete si upéct další efektní dort? Pusťte si tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Mechový dort

Nebo vyzkoušejte některý z retro moučníků:

Štafetky - retro zákusky z bílkového těsta s pudinkovým krémem Sladké

Štafetky - retro zákusky z bílkového těsta s pudinkovým krémem

15
Retro cukrárna: Třené banánky s čokoládovou polevou podle Besky Sušenky

Retro cukrárna: Třené banánky s čokoládovou polevou podle Besky

24
V retro stylu: Piškotový dort s jablkovou nádivkou a cukrovou polevou s rumem Sladké

V retro stylu: Piškotový dort s jablkovou nádivkou a cukrovou polevou s rumem

20
Dort Jadran – retro moučník jako z cukrárny podle Mirky van Gils Slavíkové Sladké

Dort Jadran – retro moučník jako z cukrárny podle Mirky van Gils Slavíkové

25
Ananasový dort – retro moučník jako z cukrárny podle Mirky van Gils Slavíkové Sladké

Ananasový dort – retro moučník jako z cukrárny podle Mirky van Gils Slavíkové

22
Hrnkový retro makovec s jablky Recepty

Hrnkový retro makovec s jablky

33
Retro jablka v županu Recepty

Retro jablka v županu

27
Retro piškotový dort s ovocem a želatinou Recepty

Retro piškotový dort s ovocem a želatinou

31
Retro hrnková bábovka s mákem Recepty

Retro hrnková bábovka s mákem

29
Retro dezerty: Žloutkové řezy podle klasického receptu Recepty

Retro dezerty: Žloutkové řezy podle klasického receptu

39
Retro moučník: Klasický punčový dort Recepty

Retro moučník: Klasický punčový dort

24
Dokonalý retro moučník: Štafetkový dortík Recepty

Dokonalý retro moučník: Štafetkový dortík

29

Slepičárna

Zdroj receptu

Slepičárna

Jana a Štěpán Vašákovi Slepičárna

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky ovoce cukr dort marmeláda máslo punč punčák

Návrhy pro vás

Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou Maso

Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka Recepty

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy Maso

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic Sladké

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Tiramisu kuličky obalené v kakau – nepečené potěšení s vůní kávy a jemností mascarpone Sladké

Tiramisu kuličky obalené v kakau – nepečené potěšení s vůní kávy a jemností mascarpone

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku Sladké

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti Maso

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti


Přečtěte si také

Novinky
Tipy na mikulášskou nadílku: čokoládky, sladkosti, ale i čaje nebo ovocné kapsičky

Tipy na mikulášskou nadílku: čokoládky, sladkosti, ale i čaje nebo ovocné kapsičky

Maso
Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou

Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou

Soutěžící
Maya Božovská chce mistrovi dokázat, že se v ní spletl

Maya Božovská chce mistrovi dokázat, že se v ní spletl

Recepty
Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka

Maso
Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Prostřeno!
Prostřeno: Burrata s grilovanou broskví

Prostřeno: Burrata s grilovanou broskví

Prostřeno!
Prostřeno: Gazpacho po italsku

Prostřeno: Gazpacho po italsku

Prostřeno!
Prostřeno: Pasta all´amatriciana

Prostřeno: Pasta all´amatriciana

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Sladké
Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Tiramisu kuličky obalené v kakau – nepečené potěšení s vůní kávy a jemností mascarpone Sladké

Tiramisu kuličky obalené v kakau – nepečené potěšení s vůní kávy a jemností mascarpone

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku Sladké

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Maso
Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou

Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka Recepty

Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy Maso

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Zelenina
Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase Přílohy

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Fischer: Nová vláda si jen tvoří alibi. Není důvod, aby dosluhující kabinet rozpočet měnil Experti SPD, nebo Babišovi koně? Okamura i David popírají spekulace o ministerských kandidátech Mohutná lavina zasáhla v Alpách sjezdovku, ukazují záběry. Záchranáři odkryli zasypané lidi

prima-zeny

Vyřádím se přes den a domů ze mě přijde jen zbytek, říká Patrik Hartl o manželství Satana vyměnila za Ježíše. Valerie hledá muže, který unese její submisivitu Do finále postoupilo pět hráčů. Věrní mezi sebou mají stále ďábelskou Miu

prima-zoom

Dívka popsala svou smrt i předchozí rodinu Dva Rusové a Američan letí k ISS. Podívejte se živě na dokování lodi Sojuz MS-28 Rusko přišlo o drahocenný letoun. Stroj na testování laserových zbraní pohltily plameny

prima-fresh

Tipy na mikulášskou nadílku: čokoládky, sladkosti, ale i čaje nebo ovocné kapsičky Kuřecí srdíčka na houbách s bramborovými kroketami – tradiční jídlo s vůní lesa a křupavou přílohou Anglická snídaně trochu jinak – podávaná podobně jako populární šakšuka

prima-cool

Stranger Things 5 boří internet Seriálový Amadeus má v novém traileru k Formanově klasice fakt hodně daleko Tvůrci Stranger Things řekli, co je třeba si zopakovat před sledováním páté řady

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vánoce zase bez sněhu! První předpověď počasí radost nedělá I čemeřice je vánoční květina. Chcete, aby vám kvetla doma na Vánoce? Adventní svícen zvládnete udělat sami. Snadný návod krok za krokem

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.