Těsto
- sůl 1 lžička
Rajčatové sugo
- žampion 3 kus
- sůl 2 lžička
Postup přípravy
1. Na kynuté těsto do mísy nasypeme mouku a posolíme. Doprostřed rozdrobíme droždí, které pocukrujeme.
2. Do půllitrové sklenice nalijeme olej, ocet a dolijeme stejný díl vody a mléka. Sklenici vlijeme do mísy s moukou a dlouze zpracováváme těsto. Uděláme osm až deset bochánků a necháme je kynout hodinu a půl na teplém místě.
3. Připravíme rajčatové sugo. Všechny ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem. Z těsta vyválíme kruhové pláty milimetr vysoké, které potřeme rajčatovým protlakem a poklademe ingrediencemi dle libosti. Zeleninou, žampiony, masem, uzeninou, mozzarellou apod. V peci na pizzu pečeme přibližně tři minuty na 300 stupňů, v troubě na maximum (asi deset minut). Hlídáme, aby se pizza nespálila.