Pestrobarevný vaječný nákyp se zeleninou a slaninou

Moje hodnocení
4x

Rychlý, snadný plný dobrot a za chvíli hotový – přesně takový je nákyp z vajec, zeleniny a oblíbené uzeniny – prostě celé krásné jídlo za pár minut. Podávejte jako luxusní víkendovou snídani nebo jednoduchou večeři s listovým salátem.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • tvrdý sýr, nastrouhaný (čedar, gouda..) 150 g
  • vejce, lehce prošlehaná 6 ks
  • anglická slanina nebo uzený bůček nakrájený na kostičky 100 g
  • chleba nakrájený na kostičky 2 krajíce
  • červená paprika nakrájená na kostičky 1/4 ks
  • jarní cibulky nakrájené na plátky 2 ks
  • mléko 3 lžíce
  • česnek (česnek, rozetřený) 1 stroužek
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Zapékací formu vymažte.
  2. V míse promíchejte nastrouhaný sýr, vejce, slaninu, kostky chleba a papriky, cibulku, mléko, česnek, sůl a pepř.
  3. Vlijte do formy a pečte 20 až 25 minut, až vejce zpevní. Nechte chvíli stát ve formě, pak krájejte na řezy a ihned podávejte.

PRIMA TIPY: K tomuto nákypu je ideální listový salát nebo salát z rajčat, případně čerstvé pečivo typu bagety. Pro odlehčení můžete místo slaniny či bůčku do nákypu nakrájet na kostičky šunku od kosti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty