zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pestrobarevný vaječný nákyp se zeleninou a slaninou
Autor: Marek Kučera Pestrobarevný vaječný nákyp se zeleninou a slaninou

Pestrobarevný vaječný nákyp se zeleninou a slaninou

Hodnoceno: 4x
Rychlý, snadný plný dobrot a za chvíli hotový – přesně takový je nákyp z vajec, zeleniny a oblíbené uzeniny – prostě celé krásné jídlo za pár minut. Podávejte jako luxusní víkendovou snídani nebo jednoduchou večeři s listovým salátem.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Zapékací formu vymažte.
  2. V míse promíchejte nastrouhaný sýr, vejce, slaninu, kostky chleba a papriky, cibulku, mléko, česnek, sůl a pepř.
  3. Vlijte do formy a pečte 20 až 25 minut, až vejce zpevní. Nechte chvíli stát ve formě, pak krájejte na řezy a ihned podávejte.

PRIMA TIPY: K tomuto nákypu je ideální listový salát nebo salát z rajčat, případně čerstvé pečivo typu bagety. Pro odlehčení můžete místo slaniny či bůčku do nákypu nakrájet na kostičky šunku od kosti.

Pestrobarevný vaječný nákyp se zeleninou a slaninou
Autor: Marek Kučera Pestrobarevný vaječný nákyp se zeleninou a slaninou

reklama

Související témata: nákyp , nádivka , vejce , slanina , Malá jídla