Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřová krkovice na grilu s česnekem a salátem z červené řepy

4–6 porce
do 1 hodiny
Vepřová krkovice  na grilu s česnekem
Vepřová krkovice na grilu s česnekem Autor: Rozpal to šéfe!
Pokud máte gril s víkem, nenechte si ujít příležitost vyzkoušet tuto lahůdku. Šťavnatá pečená krkovička prošpikovaná stroužky česneku se bude vyjímat i na slavnostní tabuli. A k tomu svěží a křupavý salát z červené řepy a jablíčka. Zkrátka dokonalá souhra v podání Zdeňka Pohlreicha...
Reklama

Postupujte podle videoreceptů z pořadu Rozpal to, šéfe!

Reklama

Postup

  1. Krkovici našpikujeme polovičním množstvím oloupaných česnekových stroužků, pořádně nasolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přendáme na připravený alobal, obsypeme zbylým česnekem a zalijeme olivovým olejem, zabalíme dvojitě do alobalu, aby nic z balíčku neuniklo, a dáme na rozpálený gril pod poklici grilovat asi na 40 minut za občasného otáčení.
  2. Hotové maso vyjmeme z grilu a necháme minimálně 10 minut odpočívat zabalené v alobalu. Poté krájíme přes vlákno, aby krásně vyniklo česnekové mramorování. Podáváme se salátem z červené řepy.
  3. Na salát oloupeme červenou řepu a nastrouháne ji syrovou do mísy, přidáme sekanou jarní cibulku a na malé kousky nakrájené červené jablko, citronovou šťávu, olivový olej, osolíme, opepříme a zlehka dosladíme dle chuti a dobře promícháme. Můžeme přidat čerstvé bylinky dle libosti.
Reklama

Vepřová krkovice na grilu s česnekem a salátem z červené řepy Foto: Alena Hrbková

Vepřová krkovice na grilu s česnekem a salátem z červené řepy. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama