Krém:
- mascarpone 500 g
- měkký tvaroh 250 g
- moučkový cukr 200 g
- želatina (plátková) 1 balení
- citronová šťáva 3 lžíce
Na dokončení:
- vodní meloun (žlutý; např. Bouquet) 500 g
- želatina (dortová, čirá) 1 ks
- vanilková semínka 1/2 lusku
- moučkový cukr 1 lžíce
Postup přípravy:
- Sušenky rozmixujte a poté je smíchejte s bílkem a máslem. Dobře propracujte a hotovou směs napěchujte do formiček vyložených pečicím papírem.
- Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 12 minut. Tvaroh prošlehejte s mascarpone a medem. Krém pak dejte do rendlíku.
- Plátky želatiny namočte na 10 minut do vody. Poté je z vody vyjměte, vložte je do krému v rendlíku a zahřívejte. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí.
- Krém poté rozdělte do formiček s předpečenými korpusy. Meloun rozmixujte a promíchejte s moučkovým cukrem a vanilkou. Dortovou želatinu v prášku připravte podle návodu. Místo vody do ní použijte rozmixovaný meloun.
- Připravenou želatinu nalijte na krém. Cheesecaky nechte aspoň 2 hodiny v chladu. Poté je dozdobte melounem podle chuti.
Máte rádi cheesecake? Vyzkoušejte tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake
Nebo tu máme další cheesecake recepty: