Suroviny
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mrkev 300 g
- řapíkatý celer 2–3 stonky
- špek (prorostlý) 50 g
- krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
- bílé fazole 1 plechovka (400 g)
- drůbeží vývar 1 l
- oregano (sušené) 1 lžička
- tymián (sušený) 1/2 lžičky
- rozmarýn (sušený) 1/2 lžičky
- cuketa 1 ks
- makaróny (krátké) 80 g
- pepř (čerstvě namletý)
- parmazán 60 g
Postup přípravy
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Očistíme mrkev a řapíkatý celer a nakrájíme. Ze špeku odřízneme kůži, špek nakrájíme na kostičky a spolu s kůží necháme asi 2 minuty dusit ve velkém hrnci. Na mírném ohni. Přidáme připravenou zeleninu a na střední teplotě necháme dále vařit. Po pěti minutách přidáme rajčata, fazole, vývar a bylinky, vše zavaříme a přikryté necháme dále vařit.
- Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, nastrouháme parmezán. Do vývaru přidáme nakrájenou cuketu a makaróny a povaříme dalších 10 minut. Z polévky vyjmeme kůži od špeku, ochutíme pepřem, rozdělíme na talíře a posypeme parmezánem.