Přivítejte jaro se svěžími recepty z nového čísla časopisu Prima FRESH

Jaro se hlásí o slovo a během chvíle se vše kolem nás zazelená a čerstvé ingredience oživí náš jídelníček. V novém čísle časopisu Prima FRESH jsme pro vás přichystali obří porci nové a svěží inspirace. Zastavte se pro něj v trafice, v prodeji je od 19. března.

Čím jsem starší, tím rychleji čas utíká, žene se jako zurčící voda v potoku, když taje sníh… Jaro je časem přerodu, znovuzrození, příroda se divoce probouzí ze zimního spánku a stejně tak se probouzíme i my. Najednou je svět barevnější, lákavější a přináší čerstvé a svěží zážitky. Což se přeneseně týká i toho, co se děje v našich kuchyních. Dost bylo hustých polévek a dlouho tažených masových pečínek. Teď přichází na řadu zelené lupení, mladá křehká masa a odlehčené dezerty. Tak pusťte jaro na své talíře!

Jarní období se tradičně pojí s obdobím půstu a následných Velikonoc. Nechte se letos inspirovat klasickými recepty z prvorepublikové kuchařky od Anuše Kejřové, podle které pekly a vařily už naše prababičky. A přidali jsme i pár sladkých receptů s tvarohem.

Jakmile se půda trochu oteplí, nad zem se začnou drát zelené lupeny medvědího česneku, kopřiv a také špenátu. Tato listová zelenina umí být nečekaně univerzální a my jsme pro vás připravili recepty z různých koutů světa, ve kterých hraje prim.

Když už jsme u toho světa… Tentokrát jsme zavítali do belgické kuchyně a nabízíme průřez těmi nejzajímavějšími pokrmy, které stojí za zkoušku. Vyrazili jsme i dál na východ a máme pro vás recepty z nové Asijské kuchařky od populárního tvůrce Šona. Zvládnete s ním uvařit parádní jídla jako z asijského bistra.

S Mirkou van Gils Slavíkovou připravíme pohoštění pro koledníky – lahůdkové dobroty, na které nedáme dopustit. Se Svatavou Vaškovou alias Coolinářkou zase uvaříme výborná jídla nejen pro děti. A Lucie Nováková známá jako Buchta v troubě nabízí plejádu nevšedních snídaňových receptů.

Dejte svému vaření nový svěží impuls a užijte si jaro naplno!

Vaše Klára Michalová

P.S.: Pokud vás některý recept zaujme a doma si ho uvaříte, nezapomeňte jeho fotku sdílet s námi na Instagramu @primafresh a obrázek označte hashtagem #primafresh. Nebo nám obrázek pošlete na e-mail: fresh@iprima.cz, kam nám můžete napsat i jakékoli jiné postřehy a nápady.

Objednejte si roční předplatné jen za 299 Kč. Získáte 4 čísla časopisu plná sezonních receptů přímo do schránky a k tomu dárek dle vlastního výběru.

Více informací o předplatném najdete zde:

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty