Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Soutěžící zpracují zbytky

Muži v mírné převaze. Tři na dvě ženy. Přesně taková bude sestava pražského a středočeského týdne, který se vysílá od 31. března. Jak se jim bude vařit, taktizovat a soupeřit? Emoce budou hýbat vším. Co se povede, a co nikoliv?

Jak se hráčům bude dařit a komu půjde nejvíc o výhru? U koho se odehraje nejlepší zábava, kdo vsadí na klasiku, kdo na exotiku? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava taste waste pokrmu tedy přípravy jídla bez plýtvání a zbytečného vyhazování odpadu. Pokrm je třeba zakomponovat do menu tak, aby nikdo nepoznal, o co běží. .

Kdo si do poslední chvíle bude myslet, že úkolem týdne je zcela jiná dobrota, a kdo na něj úplně zapomene? Kdo ale nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Vojtěch. Má rodiče a tři starší bratry. Do pořadu se přihlásil sám, protože by chtěl svému bratrovi dokázat, že je vhodný na roli kuchaře na letním táboře, který jeho bratr pořádá a Vojtěch tam jezdí od osmi let. Pokud by vyhrál, tak by si dopřál steak wagyu a zbytek by si nechal na cestování. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Hovězí tatarák s topinkou,
2) kuřecí vývar s játrovými knedlíčky,
3) rajská omáčka s hovězím a domácím knedlíkem,
4) šišky se strouhankou.

Úterní večer bude patřit Dagmar. Vystudovala SOŠ v Poličce obor cukrářka. Studium zakončila maturitou. Pracuje od čtrnácti let a nyní je na mateřské dovolené. S přítelem má syna Sebastiána, kterému jsou dva měsíce. Do pořadu se přihlásila sama, protože je to pro ni výzva. Ráda vaří a ochutnává, chce si vyzkoušet hodnocení ostatních a ráda se ve vaření zlepší. Jak její menu zaujme hosty? To se dozvíte z jejich reakcí už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Jednohubky s uzeným ocáskem a hořčicí a jednohubky s uzeným lososem a pomazánkovým máslem,
2) dýňová polévka s červenou cibulí, pórkem a mrkví,
3) dušená jelení kýta s bramborovou kaší na italský způsob,
4) tvarohovo-medový dezert s mandarinkami a želatinou z čerstvých pomerančů a mandarinek.

Tento týden se prostírá u fotografů:

Středeční hostitel Petr pracuje jako advokát. Do pořadu ho přihlásila manželka a kdyby vyhrál, vzal by syna na cestu kolem světa. Volný čas se snaží věnovat svému synovi a rodině. Má rád sport – chodí plavat a cvičit do fitness. Zajímá ho astrofyzika. Těší se na nové zkušenosti i recepty. Nejí lososa, vepřové maso (kromě panenky a uzenin), tofu a další náhražky. Nikdy by nesnědl ústřice, brouky a červy. Podaří se mu vyhrát a zaujmout? Podávat se bude:
1) Advotoast s gochujangem,
2) polévka z červené čočky,
3) butter chicken masala,
4) Maxíkův jablečný štrúdl s domácí šlehačkou.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, milovník cestování Jan. Nyní je vedoucí letu u letecké společnosti. Je svobodný a vede cestovatelský život. Už před dvěma lety ho přihlásila známá, ale to účast odmítl. Nyní se přihlásil sám po jedné sázce. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na oslavu 40. narozenin. Jako zábavu by si chtěl pro hosty připravit virtuální realitu a hosté by mohli spatřit vrak Titaniku v prostoru z pohledu ponorky. Jeho menu je tím posledním, které se servírovalo na slavném Titaniku dne 14. 4. 1912 v první třídě. Bude protentokrát menu vítězné? Podávat se bude toto:
1) Kanapky á la Amiral, kaviár, bliny,
2) consommé Olga,
3) kuřecí prso Lyonnaise, fondánová brambora,
4) Waldorfský pudink s vanilkovou zmrzlinou a římský punč.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Lucie. Živí se jako podnikatel, umělec. Tvoří digitální obsah, věnuje se umění, dělá spirituální průvodkyni a raw vegan coache. Žije s přítelem a šesti dětmi, které jsou ve věku od roku do osmnácti let. Žije krásný život plný dobrodružství. Do pořadu se přihlásila sama, protože ráda inspiruje druhé. Pokud by vyhrála, peníze by rozdělila mezi další účastníky. Menu sestavila z jídel, která má ráda a o kterých si myslí, že stojí za sdílení. Bude nakonec ona tím, kdo se bude těšit z výhry? Podávat se bude:
1) Hrášková raw polévka,
2) závitky s arašídovým dipem,
3) salát ze zelené papáji,
4) šťastné koule.

Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 16:50 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Které menu byste chtěli ochutnat?

Petra Jaroševská

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty