Oslavy masopustu se pomalu chýlí ke konci a právě toto období, které předchází 40dennímu půstu před Velikonocemi, je tradičním svátkem dobrého jídla. Vybrali jsme pro vás 12 receptů, které k masopustu neodmyslitelně patří...
Oslavte masopust tradičními recepty!
Masopust je doba od Tří králů (6. ledna) do Popeleční středy, což je první den postního čtyřicetidenního období před Velikonocemi.
Vrcholem masopustu je maškarní úterý, které letos připadá na 28. února a ke kterému patří rozpustilá zábava, tanec, zpěv a pojídání sladkých koblih.
Ještě předtím nezapomeňte oslavit tučný čtvrtek (letos 23. února), kdy se na talířích objevuje hodně tučného masa, obvykle vepřová pečeně nebo bůček.
K období masopustu také neodmyslitelně patří tradiční zabijačky, pokud máte rádi ovar, jitrnice, jelítka či huspeninu, dopřejte si tyto klasické české lahůdky právě teď!