reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Výpečky na černém pivu, cibuli a jablkách
Autor: Johana Pošová Výpečky na černém pivu, cibuli a jablkách

Výpečky na černém pivu, cibuli a jablkách

Hodnoceno: 6x
Milované domácí vepřové v podobě dozlatova vypečených kousků velice získá na chuti i eleganci, když k němu přidáte lahodná jablíčka (volte červené sladší druhy). Černé pivo pak všemu dodá patřičnou váhu. Je to jasné, dnes budou na talíři výpečky!
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Všechno maso nakrájejte na menší kostky, cibuli na půlměsíčky. V zapékací formě nebo pekáči promíchejte, přidejte na plátky nakrájený česnek, koření a dobře promíchejte. Nechte chvíli odpočinout.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Vložte pekáč s masem podlitým pivem a nechte péct asi hodinu a půl. Asi 20 minut před koncem pečení přidejte jablka, nakrájená na půlměsíčky.
  3. V závěru maso odkryjte, aby hezky zčervenalo.
  4. PRIMA TIP: Výpečky se tradičně podávají se zelím a houskovým knedlíkem nebo se špenátem a knedlíkem bramborovým. S jablky mají jemnější chuť a dobře se k nim hodí třeba nočky, výborné jsou i s bramboráčky.

Na webu a v časopisech Prima FRESH najdete i další poklady nejen z české a moravské kuchyně. Jako třeba pečený bůček se švestkovým čatní, oblíbené francouzské brambory nebo Milionovou polévku, kterou se zaručeně zahřejete. 

Poklady české kuchyně Foto:

reklama