Head
- kuřecí maso 500 g
- kořenová zelenina 300 g
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužek
- pepř 3 kulička
- bobkový list 1 kus
- nové koření 2 kulička
- podravka 1 lžíce
Postup přípravy
1. Kuřecí maso omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a koření. Dáme vařit a teprve po půlhodině přidáme sůl a Podravku. Zvlášť uvaříme ve vroucí vodě už dříve připravené domácí nudle, které vložíme do polévky až při podávání. Vývar můžeme ozdobit posekanou zelenou natí.
2. Zavářku připravíme klasickým způsobem. Z vejce, mouky a soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme a necháme proschnout. Nakrájíme na nudličky a opět necháme chvíli schnout.