návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Drůbeží játra na červeném víně

4 porce
do 30 minut
Drůbeží játra na červeném víně
Drůbeží játra na červeném víně Autor: Pradobroty.cz
Vyzkoušejte recept na játra na červeném víně podle Romana Vaňka. Je to rychlovka, takže za půl hodiny od vytažení nože a prkýnka můžete jíst. A navíc si na nich určitě pochutnáte!
Reklama

Suroviny (4 porce)

Játra:

Dip:

Reklama

Postup

  1. Játra omyjte, očistěte a případně nařežte na větší kostky. Osolte a opepřete.
  2. Šalotku oloupejte a nakrájejte na proužky. V pánvi rozehřejte polovinu másla, přidejte šalotku a za častého míchání restujte do zlatavé až lehce hnědé barvy. Poté šalotku dejte na talíř.
  3. Pánev vráťte na plotnu, nastavte střední plamen, přidejte další čtvrtinu másla, rozpalte a následně přidejte játra, která restujte asi 4 minuty (za občasného míchání).
  4. Přilijte víno a cukr, promíchejte a nechte asi 4 minuty bublat. Stáhněte z ohně, vmíchejte na kostičky nakrájené zbylé máslo.
  5. Podávejte posypané orestovanou šalotkou a dipem (recept níže).
  6. Dip: cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Okurku nastrouhejte najemno. Obojí vložte do mísy, přidejte zakysanou smetanu, hořčici, balzamiko, sůl, pepř, promíchejte a podle potřeby dochuťte cukrem.
  7. Vložte do lednice a nechte vychladit.
Reklama

Drůbeží játra na červeném víně  Foto:

Drůbeží játra na červeném víně, foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama