Játra tandoori
- kuřecí játra 250 g
- olej 2 lžíce
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- chilli papričky 1 ks
- koriandr (nasekaný) 1 lžíce
- sůl
Omáčka tandoori
- bílý jogurt 1 hrnek
- česnek 2 stroužky
- rajský protlak 50 g
- voda (horká) 1/2 hrnku
- zázvor (nastrouhaný) L žička
- kurkuma 2 lžíce
- koření garam másala (nebo curry koření) 1 lžíce
Okurkové nudličky ve vnaigrettu
- okurka 1 ks
- jablečný ocet 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- cukr krupice 2 lžičky
- mák (maková semínka) 1 lžička
Kmínový jogurt
- římský kmín 1 špetka
- bílý jogurt 1/2 hrnku
Postup přípravy
- Smíchejte polovinu oleje, citronové šťávy a kůry, chilli papričky, koriandru a soli. Přelijte směsí kuřecí játra a dejte stranou. Zbylé ingredience na omáčku smíchejte.
- Zbývající olej rozpalte a opečte na něm játra, aby byla navenek hnědá, ale uvnitř růžová. Přelijte je omáčkou a zahřívejte asi 7 minut, dokud játra nebudou dobře udělaná.
- Koriandrová rýže: Rýži uvařte, vmíchejte do ní nasekaný koriandr. Podávejte s jatýrky.
- Okurkové nudličky ve vinaigrettu: Škrabkou nakrájejte okurku na dlouhé široké nudličky. Smíchejte ostatní ingredience a směs přelijte přes okurkové nudličky.
- Kmínový jogurt: Smíchejte špetku římského kmínu s ½ hrnku bílého jogurtu.