Suroviny
- máslo (solené) 250 g
- hladká mouka 250 g
- cukr krupice 125 g
Postup přípravy
- Pekáč o rozměrech 30 x 20 cm vyložte pečicím papírem.
- Máslo rozehřejte v kastrolu při velmi mírné teplotě a pak k němu postupně vmíchejte mouku. Stále při velmi mírné teplotě promíchávejte 10 až 15 minut, až směs získá světle hnědou barvu a začne jakoby sušenkově vonět.
- Vmíchejte cukr a ještě 5 minut promíchávejte – směs by měla zezlátnout, ale neměla by vypadat úplně suchá. Přesuňte ji do pekáče a stěrkou uhlaďte povrch.
- Nechte stát asi 1 hodinu nebo déle, až zpevní (nebo dejte na 40 minut do ledničky) a pak ostrým nožem krájejte na kousky – oblíbený je trojúhelníkový tvar jako střepy.
Vyzkoušejte také marokánky ze smetany podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE