Plech na pečení vyložte pečicím papírem na pečení, aby po stranách přečníval.
V silnostěnném kastrolu na středním plameni vařte 5 až 6 minut cukr, sůl, máslo a bonbony. Míchejte, až se máslo a bonbony rozpustí. Vlijte smetanu a směs pak asi na 5 minut uveďte do prudšího varu, občas ji promíchejte.
Stáhněte z ohně, vmíchejte čokoládové úlomky a vanilku a nechte čokoládu rozpustit. Směs vlijte na plech (o rozměrech 20x25cm), nechte ji zchladnout a poté důkladně vychladit. Hmotu rozkrájejte nebo z ní vykrajujte různé tvary (při průměru 3 cm z ní získáte asi 35 bonbonků), ozdobte je hoblinkami čokolády a uložte do papírových košíčků nebo do dárkového balení.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.