reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Karamelové křupky
Autor: Nákupní rádce Kupi.cz Karamelové křupky

Karamelové křupky

Hodnoceno: 1x
Nechce se vám do pečení? Připravte karamelové křupky, na které vám stačí skutečně minimum surovin a minimum času. Jsou skvělé i jako jedlý dárek, zabalte je do celofánového pytlíčku, ovažte mašlí a pak jen sklízejte děkovné ovace.
do 30 minut
1 plech porce

reklama

Postup

  1. Cukr nasypte do hrnce, přilejte k němu sirup a na středním žáru zahřívejte obě suroviny. Aby se lépe spojily a začaly se rozpouštět souměrně, postačí vám krouživý pohyb hrncem. Přibližně po pěti minutách by směs měla získat barvu jantaru – v tu chvíli se začne tvořit karamel. V tento moment si na pomoc vezměte metličku a směs párkrát svižně promíchejte.
  2. Poté stáhněte z žáru a ihned vsypte jedlou sodu. Karamel vám vzkypí. Nyní rychlými pohyby vmíchejte a ihned slejte na studený povrch. Dobře poslouží třeba plech na pečení (raději vyložený pečicím papírem). Na závěr hmotu posypte solí a nechte čtvrt hodiny zchladnout.
  3. Přichází další zábavná část, a tou je rozbíjení placky. Použijte k tomu kuchyňské kladívko, nebo jen lámejte rukou. Toto cukroví se dá podle chuti ještě polít čokoládou, posypat ořechy nebo prostě nechat jen tak.

reklama

Související témata: Sladké