Suroviny
- brambory 1 kg
- hovězí zadní 5 plátků
- špenát 400 g
- cibule 4 kusy
- česnek 8 stroužků
- olej 8 lžic
- nové koření 2 kusy
- barevný pepř 15 kusy
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Jednu nadrobno pokrájenou cibuli smícháme se špenátem a dochutíme solí, mletým pepřem a česnekem
Plátky masa rozklepeme, rozdělíme na ně špenát a smotáme, převážeme potravinářskou nití
Česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, cibule oloupeme a rozkrájíme na osminky
Předehřejeme troubu na 190 °C
V pekáči rozpálíme olej a převázané závitky zprudka ze všech stran osmahneme, pak přidáme cibuli, česnek a koření, podlijeme půl litrem vody a dáme do trouby
Hodinu pečeme pod pokličkou, pak odkryjeme a asi půl hodinky dopečeme
Po upečení vytáhneme maso, propasírujeme omáčku a dle potřeby ji zredukujeme, nebo dolijeme tekutinu
Odmotáme nitě a závitky vrátíme do omáčky
Podáváme s rýží, bramborovým knedlíkem, šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší