Bramborový knedlík
- houska 1 kus
Postup přípravy
1.Kostičky pokrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme trochu pokrájeného špeku a pak kus hovězího, které jsme si den předem naložili do oleje. Osolíme, opepříme, přidáme poloviční množství česneku a masox. Chvilku dusíme a pak dáme na dvě hodiny do trouby. Nakonec si opět na sporáku doděláme z výpeku šťávu, kam přijde zbylý česnek, můžeme zahustit moukou (jíškou).
2. Brambory na knedlíky si uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Nestrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, trochu solamylu a natrhané kousky z housky. Uhněteme těsto, vytvoříme dvě šišky, které vaříme maximálně dvacet minut v osolené vodě.
3. Mražený špenát podusíme na cibulce, osolíme, přidáme dva až tři drcené stroužky česneku a nakonec zahustíme vejcem.