Suroviny
- kuřecí prsa (bez kosti a bez kůže, na kostky) 450 g
- houby (na plátky) 230 g
- cibule (na kostičky) 1/2 ks
- česnek ( prolisovaný) 2–3 stroužky
- rajčata 2 ks
- fazole (v plechovce) 1 ks (420 g)
- sušená rajčata 1/2 hrnku
- černé olivy 1/3 hrnku
- olivový olej 2–3 lžíce
- med 1 lžíce
- balzamikový ocet 1 lžíce
- oregano 1 lžička
- tymián 1 lžička
- bazalka 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- V pánvi na středním plameni restujte kostky kuřete po dobu asi 8 minut z obou stran. Přendejte na talíř.
- Do pánve vlijte 1 lžíci olivového oleje a restujte plátky hub asi 5–7 minut doměkka. Dejte stranou.
- Přidejte další lžíci oleje a cibuli. Restujte 3–4 minuty dosklovata. Přisypejte česnek a restujte další minutu. Osolte, opepřete podle chuti.
- Vlijte zbytek oleje, přidejte nakrájená rajčata, sušená rajčata, fazole a černé olivy. Opět dochuťte solí a pepřem. Zasypejte oregánem, tymiánem a zakápněte balzamikovým octem a medem. Za stálého míchání restujte asi 1 minutu.
- Na závěr přidejte hotové kuře a houby: míchejte a povařte asi 2 minuty (maso se musí dostatečně prohřát). Pokud je třeba, dochuťte. Podávejte zasypané bazalkou.