Suroviny
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Čtyři 150ml pohárky nebo formičky vymazejte máslem, vysypte kakaem a přebytek vyklepněte. Na vodní lázni rozpusťte máslo a nalámanou čokoládu.
Vajíčka, žloutek a cukr ušlehejte elektrickými metlami v míse, až směs zesvětlá, zhoustne a zdvojnásobí objem. Vlijte k ní rozpuštěnou čokoládovou směs, lžící ji zlehka zatřete a stejně postupujte s moukou. Vzniklou směsí naplňte formy do dvou třetin. (Až sem si můžete poháry připravit den předem a uchovat v chladu do doby dokončení.) Pečte na plechu 12 až 13 minut (14 minut až čtvrt hodiny, pokud jste je nechali den stát). Směs by měla po okrajích zpevnit, ale uprostřed se ještě chvět.
Každý pohár položte na talířek, uprostřed prolomte vidličkou důlek a vložte do něj třešně s trochou brandy. Poháry podávejte se zakysanou smetanou.
Dezert: Čokoládový pohár s třešněmipro 4 osoby
|