Těsto
- vejce 4 ks
- moučkový cukr 100 g
- tmavá čokoláda 150 g
- káva (silná) 1 lžíce
- máslo 100 g
- hladká mouka 2 lžíce
Dokončení
- Tyčinky (slané)
- cukrová vajíčka
- čokolada (hoblinky)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C, věncovou formu dobře vymažte máslem.
- V míse ušlehejte žloutky s cukrem do pěny.
- Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a vmíchejte kávu, pak na kousky nakrájené máslo. Až se máslo rozpustí, směs promíchejte vidličkou.
- Čokoládovou směs spojte se žloutky s cukrem, navrch prosejte mouku a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte bílky ušlehané na tuhý sníh.
- Těsto přesuňte do formy (plňte do dvou třetin výšky), vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut. Nechte chvíli chladnout ve formě a pak opatrně vyklopte.
- Vychladlý dort ozdobte slanými tyčinkami a cukrovými vajíčky.
Vyzkoušejte totální čokoládový dort s mořskou solí podle návodného videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE