Smažený vaječný sendvič
Zdroj: Je to tak snadné
Smažený vaječný sendvič
Zdroj:
Je to tak snadné
Doslova šílíme z vaječného sendviče, který je k dostání v Huckleberry Bakery & Café v Los Angeles. Rozhodla jsem se proto, že vytvořím svou vlastní verzi tohoto jídla „z jedné pánve“. Použijte pánev s nepřilnavým povrchem a velkou obracečku. Rozhodně nepropadejte panice, pokud vám sýr vyteče na pánev – ani nám se to vždycky nepodařilo, pár sendvičů se vzhledově nepovedlo a také žloutky z vajíček občas vytekly. I přesto však byly všechny tyhle „pokusné“ sendviče pokaždé chuťově naprosto dokonalé.
Postup přípravy
-
Dno větší pánve vyložte slaninou a opékejte ji na středním plameni, dokud nebude pěkně křupavá. Poté ji přendejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.
-
Z pánve vytřete téměř všechen přebytečný tuk a položte na ni čtyři hromádky sýra (nastrouhaný sýr rozdělte na čtvrtiny). Sýr se začne rychle roztékat a peče se dokřupava. Na každý kopeček sýra rozklepněte jedno vejce, osolte, opepřete a pečte dál tak dlouho, až je bílek tuhý a žloutek stále lehce tekutý (máte-li raději žloutky tužší, přikryjte pánev pokličkou).
-
Zatímco se vejce pečou, dejte do toustovače plátky chleba a připravte čtyři tousty.
-
Na závěr každý toust pokapejte 1–2 lžícemi česnekové majonézy aioli, posypejte rukolou, položte na něj půldruhého plátku slaniny a nakonec opečenou porci sýra s vejcem.
Smažený vaječný sendvič
Zdroj: Je to tak snadné
Smažený vaječný sendvič
Zdroj:
Je to tak snadné