Kouzelné Vánoce

Tvarohová vánočka – jednoduchý recept bez kynutí

Moje hodnocení
5x

Vánočka je jedním z tradičních symbolů Vánoc. Pokud si nevěříte na kynuté těsto, zkuste jednoduchou verzi z tvarohového těsta bez kynutí. Výsledná vánočka je šťavnatá, a ještě můžete mít díky tvarohu v těstě pocit, že mlsáte skoro zdravě :)

8 porcí
90 minut
česká

Přidat blok 0

Postup přípravy

  1. Rozinky předem namočte v rumu.
  2. Ve větší míse smíchejte suché ingredience: obě prosáté mouky, moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Nyní přidejte 2 vejce, olej, vlažné mléko, rum s rozinkami, citronovou kůru, olej a tvaroh. Důkladně zadělejte v robotu nebo vařečkou lepkavé těsto a nechte ho pod utěrkou asi 20 minut odpočívat.
  3. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  4. Nemusíte si dělat hlavu se složitým zaplétáním. Z těsta utvořte čtyři díly, ze tří upleťte cop a jeden delší zapleťte do sebe a položte ho na cop. Takto připravenou vánočku přendejte opatrně na plech s pečicím papírem, pomašlujte ji rozšlehaným vejcem, posypte celými mandlemi a pečte na 170 stupňů asi 20 minut. Potom teplotu zvyšte o 20 stupňů a dopečte ji dozlatova. Zdali je vánočka upečená, zkuste zapíchnutím špejle, vyndáte-li ji suchou, je hotovo. Upečenou vánočku nechte zchladnout na drátěné mřížce.

Inspirujte se receptem na klasickou kynutou vánočku s mandlemi podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdtete ZDE

Vyzkoušejte i další recepty na vánočku

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kouzelné Vánoce

Kouzelné Vánoce

Užijte si vánoční čas od adventu až do Tří králů! Již druhá kniha plná vánoční inspirace od předních českých blogerek a instagramerek.

Užijte si vánoční čas od adventu až do Tří králů! Již podruhé spojila známá česká foodblogerka Coolinářka síly s dalšími předními blogerkami a hvězdami českého Instagramu, aby vytvořily knihu vánočních nápadů, které jsou originální, mají styl, a to pravé sváteční kouzlo. Najdete zde recepty, DIY návody a tipy, to vše doprovázeno atraktivními fotografiemi. Nechybí prostor pro plánování a vlastní poznámky, ke kterým se můžete každý rok vracet.

Vydalo nakladatelství Fragment.


Přečtěte si také

Recepty