Suroviny
- hladká mouka 500 g
 - droždí 21 g (1/2 kostky)
 - cukr krupice 70 g
 - plnotučné mléko (studené) 200 g
 - vejce 2 ks
 - sůl 1 velká špetka
 - máslo 80 g
 
Náplň
- máslo (změklé) 80 g
 - cukr krupice 60 g
 - mletá skořice 5 g
 
Připravte kynuté skořicové šneky podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- Na těsto si porychtuj hladkou mouku, cukr, sůl, droždí, mlíko, vajíčko a máslo.
 - Na náplň změklý máslo, cukr a skořici. Nejdřív si umatlej náplň. Ke změklýmu máslu přidáš cukr, skořici a patláma, patláma, paprďála, žbrďuch.
 - Na těsto hladká mouka, sůl, cukr a mišung. V mlíce si rozmíchej droždí a přilej to k suchým ingrediencím. Přidej 1 vejce ze slepice a zapni robota.
 - Po takových 5 minutách tam nadvakrát přihodíš to máslo. Hotový těsto budeš mít za takových 8-10 minut. Vyklop si ho na vál a trošku ho ještě prohňácej. Vůbec nevím, proč jsem si na krájení těsta bral to pojebaný kolečko, vůbec to s ním nešlo.
 - Těsto rozdělíš na 2 poloviny a válečkem se to snažíš rozválet na obdélník přibližně 32 x 25 cm. Ty obdélníky mi moc nejdou. Není na to, ženský, nějaký fígl?
 - Tu placku si pak potřeš připravenou náplní. To znamená, že ji máš furt na lince, aby ti neztuhla.
 - A pak to celý sroluješ, jak koberec v obýváku, když ho jdeš vyklepat. Spojem si to polož dolů, nejdříve to rozpul a pak rozčtvrť. A z každý tý čtvrtiny potom ukrojíš přibližně 3 stejný šneci.
 - Vysázej to na plech s pečicím papírem, celkem 4 řádky po 6 kouscích. Přetáhni to potravinářskou fólií a dej přes noc kynout do lednice. Druhý den to odkryj a nech půl hodiny temperovat.
 - Nezapomeň to potřít rozšlehaným vajíčkem, jako se to stalo mně. Do trouby na 200-210 °C na 15-20 minut dozlatova. Do tý trouby to logicky ráno dává ten, kdo první vstává. Ta vůně pak z postele vytáhne všechny ostatní.
 
    
    
Vyzkoušejte také klasické české kynuté buchty podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté buchty makové a tvarohové