Kynuté šneky s pomerančem a skořicí
Zdroj: S vášní pro jídlo
Kynuté šneky s pomerančem a skořicí
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Recept na kynuté šneky zná nejspíš každý, takže je spíš důležité, jakou náplň nebo polevu zvolíte. Dnes můžete zkusit osvěžující variantu s pomerančem a a voňavou skořicí. Věříme, že jeden pekáček vám stačit nebude.
Postup přípravy
-
Z mléka, cukru a rozdrobeného droždí připravte kvásek a nechte ho 15 minut aktivovat.
-
Potom promíchejte kvásek s moukou, pomerančovou šťávou, máslem a vejcem, uhněťte těsto, které nechte kynout v míse pod utěrkou asi hodinu.
-
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník o rozměru cca 40x25cm. Na náplň promíchejte marmeládu spolu se skořicí a pomocí lžíce ji namažte na těsto.
-
Takto připravené těsto s náplní zarolujte po delší straně do rolády a nakrájejte na šneky o tloušťce asi 3 cm.
-
Formu vyložte pečicím papírem a šneky do ní rovnoměrně rozložte. Potom ji přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 1/2 hodiny dokynout.
-
Mezitím si rozpalte troubu na 180 °C a dejte do ní šneky péct dozlatova přibližně na 25–30 minut.
-
Zchladlé šneky nakonec polijte polevou, kterou vymíchejte z krémového sýra, pomerančové šťávy a moučkového cukru.
Kynuté šneky s pomerančem a skořicí 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Kynuté šneky s pomerančem a skořicí 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo