S vášní pro jídlo

Kynuté šneky s pomerančem a skořicí

Moje hodnocení
11x

Recept na kynuté šneky zná nejspíš každý, takže je spíš důležité, jakou náplň nebo polevu zvolíte. Dnes můžete zkusit osvěžující variantu s pomerančem a a voňavou skořicí. Věříme, že jeden pekáček vám stačit nebude.

1 porce
120 minut

Forma 24 cm

Náplň

Poleva

Postup přípravy

  1. Z mléka, cukru a rozdrobeného droždí připravte kvásek a nechte ho 15 minut aktivovat.
  2. Potom promíchejte kvásek s moukou, pomerančovou šťávou, máslem a vejcem, uhněťte těsto, které nechte kynout v míse pod utěrkou asi hodinu.
  3. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník o rozměru cca 40x25cm. Na náplň promíchejte marmeládu spolu se skořicí a pomocí lžíce ji namažte na těsto.
  4. Takto připravené těsto s náplní zarolujte po delší straně do rolády a nakrájejte na šneky o tloušťce asi 3 cm.
  5. Formu vyložte pečicím papírem a šneky do ní rovnoměrně rozložte. Potom ji přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 1/2 hodiny dokynout.
  6. Mezitím si rozpalte troubu na 180 °C a dejte do ní šneky péct dozlatova přibližně na 25–30 minut.
  7. Zchladlé šneky nakonec polijte polevou, kterou vymíchejte z krémového sýra, pomerančové šťávy a moučkového cukru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty