Suroviny
- vepřová krkovice (nakrájená na silné plátky) cca 750 g
- brambory (nakrájené na kostičky) 600–800 g
- jarní cibulka (nakrájená nadrobno) 3 ks
- francouzská hořčice 2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr krupice 1 lžička
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- olivový olej
- slunečnicový olej
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- sádlo
- máslo
Připravte křehký vepřový řízek s bramborovým salátem podle videoreceptu s Těhotným kuchařem
V životě každé ženy nastane chvíle, kdy ji omrzí probouzet se na cizí posteli se skupinou lidí, které ani nezná. Pokud teda už máš touhu hnízdit, je třeba mít v repertoáru řízek, kterej ho rozseká na prach.
Postup přípravy
- Nakrájej si brambory a uvař do měkka. Jarní cibulku opláchni a nakrájej.
- Do misky si dej hořčici, sůl, pepř a cukr, bílý vinný ocet a rozmíchej. Postupně tam zašlehej olivový a slunečnicový olej. Tím vyvážíš chutě toho dresinku. Jenom s olivovým by byl ten bramborovej salát trošku hořkej.
- Tenhle vepřovej řízek musí bejt z krkovice. Nech si u řezníka nakrájet čtvrtkilový plátky, na pár místech si je nařízni, aby se nekroutily a v žádným případě je neklepej. Osol a opepři je z obou stran.
- Připrav si klasickej trojobal, teda hladkou mouku, vajíčka a strouhanku. Ty řízky normálně obal, tak jak seš zvyklá. Obalujou se těsně předtím, než je dáš smažit.
- Do pánve si dej velkej kus sádla a nech ho pořádně rozehřát. Ač se ti to nezdá, čím míň sádla dáš, tím víc ho ty řízky nasajou. Zprudka je osmaž, potřebuješ jenom barvu, ne aby byly hotový.
- Teď je vyskládej na mřížku, aby se ti v troubě neválely v tý mastnotě. Poklaď je plátky másla nebo potři mašlovačkou rozpuštěným máslem. Do trouby na 150°C na 15 minut.
- K vychladlejm bramborám dáš nakrájenou cibulku, dresink a pořádně zamícháš. Takhle připravenej řízek je krásně šťavnatej a křehounkej. A jestli jsi mu v noci předvedla v ložnici osmej div světa, pak mu dala takovejhle oběd, tak si ho můžeš vodit jak Kirschner Hurvínka.
Vyzkoušejte také pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici