Dip:
- zakysaná smetana 150 g
- hrubozrnná hořčice 10 g
- užená paprika 1 lžička
- římský kmín 1 lžička
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Na ozdobu:
- sušená šunka (Serrano) 4 plátky
- klíčky 1 hrst
- sušená rajčata (naložená) 5 ks
Postup přípravy:
- Vejce vyklepněte do misky a metličkou je rozšlehejte. Sýr nastrouhejte nahrubo a vložte k rozšlehaným vejcím.
- Směs promíchejte. Vaflovač rozehřejte a sběračkou do něj naneste porci těsta. Přístroj přiklopte a nechte vafle krásně naběhnout (čas záleží na vašem vaflovači – vafle v něm však nechte dostatečně dlouho, aby jejich povrch zezlátl a kraje byly krásně křupavé).
- Než se chaffle upečou, připravte si dip. Do menší misky vložte zakysanou smetanu, hořčici, uzenou papriku, římský kmín, sůl a pepř. Vše dohladka umíchejte.
- Klíčky propláchněte vodou. Sušená rajčata nakrájejte na kousky.
- Nyní již stačí jen vše naservírovat. Na upečené chaffle naneste lžíci připraveného dipu, plátek serrana, klíčky a lžičku sušených rajčat.
Další recepty na slané vafličky:
Anebo vyzkoušejte další snídaňovou dobrotu, stačí si pustit náš videorecept: