Neplecha na plechu

Sýrové vafle aneb chaffle se sušenou šunkou

Moje hodnocení
1x

Vafle nemusí být pouze sladké. Právě tento druh pečiva se stejně jako palačinky perfektně hodí do slané kuchyně. O to víc, pokud je připravíte jako sýrové vafle – tzv. chaffle (cheese waffle). Ochutnáte?

4 porce
30 minut

Chaffle:

Dip:

Na ozdobu:

Postup přípravy:

  1. Vejce vyklepněte do misky a metličkou je rozšlehejte. Sýr nastrouhejte nahrubo a vložte k rozšlehaným vejcím.
  2. Směs promíchejte. Vaflovač rozehřejte a sběračkou do něj naneste porci těsta. Přístroj přiklopte a nechte vafle krásně naběhnout (čas záleží na vašem vaflovači – vafle v něm však nechte dostatečně dlouho, aby jejich povrch zezlátl a kraje byly krásně křupavé).
  3. Než se chaffle upečou, připravte si dip. Do menší misky vložte zakysanou smetanu, hořčici, uzenou papriku, římský kmín, sůl a pepř. Vše dohladka umíchejte.
  4. Klíčky propláchněte vodou. Sušená rajčata nakrájejte na kousky.
  5. Nyní již stačí jen vše naservírovat. Na upečené chaffle naneste lžíci připraveného dipu, plátek serrana, klíčky a lžičku sušených rajčat.

Další recepty na slané vafličky:

Anebo vyzkoušejte další snídaňovou dobrotu, stačí si pustit náš videorecept:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty