Sýrové vafle aneb chaffle se sušenou šunkou
Zdroj: Neplecha na plechu
Sýrové vafle aneb chaffle se sušenou šunkou
Zdroj: Neplecha na plechu
Sýrové vafle aneb chaffle se sušenou šunkou
Zdroj: Neplecha na plechu
Sýrové vafle aneb chaffle se sušenou šunkou
Zdroj: Neplecha na plechu
Sýrové vafle aneb chaffle se sušenou šunkou
Zdroj: Neplecha na plechu
Sýrové vafle aneb chaffle se sušenou šunkou
Zdroj: Neplecha na plechu
Moje hodnocení
2x
Vafle nemusí být pouze sladké. Právě tento druh pečiva se stejně jako palačinky perfektně hodí do slané kuchyně. O to víc, pokud je připravíte jako sýrové vafle – tzv. chaffle (cheese waffle). Ochutnáte?
Vejce vyklepněte do misky a metličkou je rozšlehejte. Sýr nastrouhejte nahrubo a vložte k rozšlehaným vejcím.
Směs promíchejte. Vaflovač rozehřejte a sběračkou do něj naneste porci těsta. Přístroj přiklopte a nechte vafle krásně naběhnout (čas záleží na vašem vaflovači – vafle v něm však nechte dostatečně dlouho, aby jejich povrch zezlátl a kraje byly krásně křupavé).
Než se chaffle upečou, připravte si dip. Do menší misky vložte zakysanou smetanu, hořčici, uzenou papriku, římský kmín, sůl a pepř. Vše dohladka umíchejte.
Klíčky propláchněte vodou. Sušená rajčata nakrájejte na kousky.
Nyní již stačí jen vše naservírovat. Na upečené chaffle naneste lžíci připraveného dipu, plátek serrana, klíčky a lžičku sušených rajčat.
Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.
Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.