Suroviny
- cuketa (střední) 2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladká mouka 100 g
- strouhanka 150 g
- strouhaný parmazán 60 g
- bylinky (např. hladkolistá petržel, pažitka, libeček...) 1 hrst
- vejce 1 ks
- plnotučné mléko 100 ml
- řepkový olej (na smažení)
- tatarská omáčka (např. Spak, k podávání)
- majonéza (např. Spak, k podávání)
Postup přípravy
- Cukety nakrájejte na cca centimetrové plátky, osolte je a opepřete.
- Do jedné misky dejte mouku, v další rozšlehejte vejce s mlékem a směs osolte. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se strouhankou a nasekanými bylinkami. Kolečka cukety obalujte v mouce, vejci a nakonec v ochucené strouhance.
- V pánvi rozpalte olej a postupně na něm usmažte cuketu z obou stran dozlatova. Cukety skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s tatarskou omáčkou a majonézou.
PRIMA TIP: Cuketu můžete také připravit v létě na grilu. Obalenou ji pokapejte olejem a vyskládejte na grilovací mřížku nebo tácek. Pečte z obou stran dozlatova.
Vyzkoušejte také šťavnaté cuketové placky s dipem z jogurtu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Šťavnaté cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipem
ČTĚTE TAKÉ: Cuketa může být jedovatá: Zaměřte se na jasný znak a chraňte se před nebezpečnou otravou