Smažené cukety v bylinkovo-parmazánové strouhance – dokonalá letní chuťovka, kterou budete dělat zas a znova

Moje hodnocení
3x

Jakmile cukety začnou plodit, jsou v podstatě nezastavitelné. Pak se hodí mít v zásobě plejádu cuketových receptů. Naštěstí je tato zelenina velmi univerzální a dá se použít v masových i vegetariánských pokrmech, a dokonce i v moučnících. Vyzkoušejte třeba tyto křupavé smaženky v ochucené strouhance, nad tím neohrne nos nikdo, ale křupavá kolečka budou mizet z talířů rychlostí blesku.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cukety nakrájejte na cca centimetrové plátky, osolte je a opepřete.
  2. Do jedné misky dejte mouku, v další rozšlehejte vejce s mlékem a směs osolte. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se strouhankou a nasekanými bylinkami. Kolečka cukety obalujte v mouce, vejci a nakonec v ochucené strouhance.
  3. V pánvi rozpalte olej a postupně na něm usmažte cuketu z obou stran dozlatova. Cukety skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s tatarskou omáčkou a majonézou.
PRIMA TIP: Cuketu můžete také připravit v létě na grilu. Obalenou ji pokapejte olejem a vyskládejte na grilovací mřížku nebo tácek. Pečte z obou stran dozlatova.

Vyzkoušejte také šťavnaté cuketové placky s dipem z jogurtu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Šťavnaté cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipem

ČTĚTE TAKÉ: Cuketa může být jedovatá: Zaměřte se na jasný znak a chraňte se před nebezpečnou otravou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Spak


Přečtěte si také

Recepty