Najděte si recept
Reklama
Španělská tortilla s klobásou chorizo
4 porce
do 30 minut

Tortilla s chorizo klobásou na způsob omelety je ideální jídlo. Můžete si ji dopřát jako bohatou snídani, svačinu, ale i jako super večeři. Stačí vám k tomu pár ingrediencí, a jak se říká: v jednoduchosti je krása. A také skvělá chuť:)
Suroviny (4 porce)
- klobása chorizo
- brambory 2 ks
- Cibule 1 ks
- Vejce 5 ks
- petrželka
- rostlinný olej
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Ve dvou kastrůlkách nechte rozehřát dostatečné množství rostlinného oleje. Do jednoho vložte na plátky nakrájené brambory, do druhého nahrubo nakrájenou cibuli.
- Nechte restovat asi 10 minut, pak slijte olej a promíchejte dohromady. Přidejte nakrájené chorizo, petrželku a rozšlehaná vejce. Osolte a opepřete a směs vlijte na pánev, na které jste nechali rozehřát olivový olej. Opečte z obou stran, nandejte na talíř a podávejte.
Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž