Španělská tortilla s bramborami a chorizem – večeře plná chuti z jedné pánve

Moje hodnocení
2x

Vdechněte svému večeru trochu španělského temperamentu s touto sytou a voňavou tortillou! Kombinace opečených brambor, pikantního choriza a šťavnaté papriky vytvoří dokonalou harmonii chutí. Stačí pár jednoduchých kroků a servírujete teplý, voňavý pokrm jako z tapas baru v Madridu.

6 porcí
30 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kolečka. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky.
  2. Na rozpáleném oleji orestujte brambory. Osolte, opepřete a opékejte asi 5 minut za občasného míchání.
  3. Přidejte cibuli s česnekem a společně restujte dalších 5 minut, dokud vše nezezlátne.
  4. V míse rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Přidejte na kousky nakrájenou papriku, plátky choriza a jednu lžíci nasekané petrželky.
  5. Vaječnou směs nalijte do pánve k bramborám. Ztlumte plamen a nechte vejce pomalu ztuhnout.
  6. Jakmile je tortilla tuhá i na povrchu, otočte ji pomocí talíře a krátce opečte z druhé strany.
  7. Hotovou tortillu ozdobte zbylou petrželkou a ihned podávejte – nejlépe teplou, ale chutná skvěle i studená!
PRIMA TIP: Tortillu podávejte s listovým salátem nebo ji nakrájejte na klínky jako tapas ke sklence vína nebo tradičního španělského vermutu.

Připravte španělskou tortillu s chorizem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Tortilla s klobásou chorizo podle Zdeňka Pohlreicha

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů