Suroviny
- brambory 500 g
- cibule 80 g
- česnek 1 stroužek
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- vejce 12 ks
- červená paprika 1 ks
- klobása chorizo 200 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
Postup přípravy
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na kolečka. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky.
- Na rozpáleném oleji orestujte brambory. Osolte, opepřete a opékejte asi 5 minut za občasného míchání.
- Přidejte cibuli s česnekem a společně restujte dalších 5 minut, dokud vše nezezlátne.
- V míse rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Přidejte na kousky nakrájenou papriku, plátky choriza a jednu lžíci nasekané petrželky.
- Vaječnou směs nalijte do pánve k bramborám. Ztlumte plamen a nechte vejce pomalu ztuhnout.
- Jakmile je tortilla tuhá i na povrchu, otočte ji pomocí talíře a krátce opečte z druhé strany.
- Hotovou tortillu ozdobte zbylou petrželkou a ihned podávejte – nejlépe teplou, ale chutná skvěle i studená!
PRIMA TIP: Tortillu podávejte s listovým salátem nebo ji nakrájejte na klínky jako tapas ke sklence vína nebo tradičního španělského vermutu.

Španělská tortilla s bramborami a chorizem Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Připravte španělskou tortillu s chorizem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Tortilla s klobásou chorizo podle Zdeňka Pohlreicha