Suroviny
- extra virgin olivový olej 50 ml
- cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- brambory (ideálně rané či červené) 250 g
- klobása chorizo 250 g
- česnek 1 stroužek
- hladkolistá petržel 3 llžíce
- sůl
- vejce 12 ks
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Na středním stupni rozehřejte pánev s olejem. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, papriku nahrubo a opékejte je zhruba 5 minut, až zesklovatí a změknou. Brambory nakrájejte na silnější plátky, chorizo na tenčí. Vsypte do pánve, přidejte drcený česnek a petržel a restujte zhruba 1 minutu. Osolte a opepřete.
- Ve větší míse prošlehejte vejce s 1 lžičkou soli. Vlijte je do pánve a opatrně míchejte a překládejte z krajů do středu přes sebe, jako když připravujete omeletu.
- Jakmile vejce zpevní, ale zároveň jsou ještě trochu tekutá, přemístěte pánev na 5 minut do předehřáté trouby, až povrch zezlátne. Vyjměte, nechte lehce zchladnout, nakrájejte na kostky nebo trojúhelníky a podávejte teplé či vlahé.