návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tortilla s chorizem a paprikou

Hodnoceno: 0x
4-6 porce
do 30 minut
Tortilla s chorizem a paprikou
Autor: profimedia.cz Tortilla s chorizem a paprikou
Delikatesa ze zbylých vařených brambor. Skvělý předkrm, lehký oběd nebo vydatná snídaně po flámu. Připravte si dostatečnou zásobu choriza, u jedné tortilly zaručeně nezůstanete.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Na středním stupni rozehřejte pánev s olejem. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, papriku nahrubo a opékejte je zhruba 5 minut, až zesklovatí a změknou. Brambory nakrájejte na silnější plátky, chorizo na tenčí. Vsypte do pánve, přidejte drcený česnek a petržel a restujte zhruba 1 minutu. Osolte a opepřete.
  2. Ve větší míse prošlehejte vejce s 1 lžičkou soli. Vlijte je do pánve a opatrně míchejte a překládejte z krajů do středu přes sebe, jako když připravujete omeletu.
  3. Jakmile vejce zpevní, ale zároveň jsou ještě trochu tekutá, přemístěte pánev na 5 minut do předehřáté trouby, až povrch zezlátne. Vyjměte, nechte lehce zchladnout, nakrájejte na kostky nebo trojúhelníky a podávejte teplé či vlahé.

Tortilla s chorizem a paprikou  Foto: Tortilla s chorizem a paprikou , Foto: profimedia.cz