Suroviny
- zelený chřest
- těstoviny
- uzený losos (plátky )
Zálivka
- žloutek 2 ks
- dijonská hořčice 1 lžička
- cukr 1/2 lžičky
- rostlinný olej 100 ml
- bílý vinný ocet 1 lžička
- ančovička 4 ks
- česnek 1 menší stroužek (případně medvědí)
- kopr (troška,nemusí být)
- strouhaný parmazán 1 lžíce
- zakysaná smetana 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve připravte zálivku. V misce vymíchejte metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem.
- Do směsi postupně pomalu za stálého míchání přilévejte olej a vymíchejte do požadované konzistence majonézu.
- Do ní pak vmíchejte zakysanou smetanu, najemno posekané ančovičky, parmazán a utřený stroužek česneku. Odložte do lednice.
- Těstoviny uvařte na skus, vařte je ve více osolené vodě, než jste zvyklí. Těstoviny po slití vody propláchněte ledovou vodou, tím trochu ztratí na chuti, proto více soli do vody při vaření.
- Chřest očistěte a ogrilujte nebo nasucho opečte na pánvi. Pokrájejte na velikost soust. Lososa nakrájete na kousky.
- Těstoviny, chřest, lososa a zálivku smíchejte, popř. dochuťte a nechte salát vychladit.
PRIMA TIP:
Můžete samozřejmě použít i hotovou majonézu, pokud se vám nechce dělat domácí. Stačí ke 2 lžícím přidat ančovičky, česnek, parmazán, ocet, sůl a pepř.
Těstovinový salát se zeleným chřestem, uzeným lososem a Caesar dresinkem 2 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Těstovinový salát se zeleným chřestem, uzeným lososem a Caesar dresinkem 2 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno