zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Těstovinový salát se zeleným chřestem, uzeným lososem a Caesar dresinkem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Těstovinový salát se zeleným chřestem, uzeným lososem a Caesar dresinkem

Těstovinový salát se zeleným chřestem, uzeným lososem a Caesar dresinkem

Hodnoceno: 3x
Jakmile odstartuje sezona chřestu, hodí se znát hromadu receptů, abyste tuto chutnou ingredienci mohli co nejvíce využít. Mezi oblíbené chřestové recepty se řadí nejen rizota, blanšírovaný chřest s vejcem nebo chřestové quiche, vyzkoušet určitě musíte i těstovinový salát, doplněný uzeným lososem a dresinkem.
do 30 minut

reklama

Suroviny

Zálivka:

Postup

  1. Nejprve připravte zálivku. V misce vymíchejte metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem.
  2. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání přilévejte olej a vymíchejte do požadované konzistence majonézu.
  3. Do ní pak vmíchejte zakysanou smetanu, najemno posekané ančovičky, parmazán a utřený stroužek česneku. Odložte do lednice.
  4. Těstoviny uvařte na skus, vařte je ve více osolené vodě, než jste zvyklí. Těstoviny po slití vody propláchněte ledovou vodou, tím trochu ztratí na chuti, proto více soli do vody při vaření. 
  5. Chřest očistěte a ogrilujte nebo nasucho opečte na pánvi. Pokrájejte na velikost soust. Lososa nakrájete na kousky.
  6. Těstoviny, chřest, lososa a zálivku smíchejte, popř. dochuťte a nechte salát vychladit.

PRIMA TIP:

Můžete samozřejmě použít i hotovou majonézu, pokud se vám nechce dělat domácí. Stačí ke 2 lžícím přidat ančovičky, česnek, parmazán, ocet, sůl a pepř.

Těstovinový salát se zeleným chřestem, uzeným lososem a Caesar dresinkem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Těstovinový salát se zeleným chřestem, uzeným lososem a Caesar dresinkem

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.