V kuchyni vždy otevřeno

Těstovinový salát se zeleným chřestem, uzeným lososem a Caesar dresinkem

Moje hodnocení
5x

Jakmile odstartuje sezona chřestu, hodí se znát hromadu receptů, abyste tuto chutnou ingredienci mohli co nejvíce využít. Mezi oblíbené chřestové recepty se řadí nejen rizota, blanšírovaný chřest s vejcem nebo chřestové quiche, vyzkoušet určitě musíte i těstovinový salát, doplněný uzeným lososem a dresinkem.

1 porce
30 minut
italská

Zálivka

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte zálivku. V misce vymíchejte metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem.
  2. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání přilévejte olej a vymíchejte do požadované konzistence majonézu.
  3. Do ní pak vmíchejte zakysanou smetanu, najemno posekané ančovičky, parmazán a utřený stroužek česneku. Odložte do lednice.
  4. Těstoviny uvařte na skus, vařte je ve více osolené vodě, než jste zvyklí. Těstoviny po slití vody propláchněte ledovou vodou, tím trochu ztratí na chuti, proto více soli do vody při vaření.
  5. Chřest očistěte a ogrilujte nebo nasucho opečte na pánvi. Pokrájejte na velikost soust. Lososa nakrájete na kousky.
  6. Těstoviny, chřest, lososa a zálivku smíchejte, popř. dochuťte a nechte salát vychladit.

PRIMA TIP:

Můžete samozřejmě použít i hotovou majonézu, pokud se vám nechce dělat domácí. Stačí ke 2 lžícím přidat ančovičky, česnek, parmazán, ocet, sůl a pepř.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty