reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Sterilované papriky plněné kysaným zelím
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Sterilované papriky plněné kysaným zelím

Sterilované papriky plněné kysaným zelím

Hodnoceno: 1x
Není nic jednoduššího než nákladaná zelenina. Výhodou ale je, že je neskutečně dobrá! Odležením a naložením se chutě krásně prolnou a vy si můžete vychutnat třeba sterilované papriky hezky k obědu.
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Nálev svařte a nechte vychladnout. 
  2. Cibuli pokrájejte na půlkolečka, paprikám vykrojte stopku a vyčistěte je od semen a bílých žeber.
  3. Naplňte zelím a vyskládejte do sklenic. Prokládejte cibulí, přidejte na každou sklenici 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, půl kávové lžičky hořčičného semínka a zalijte zchladlým nálevem.
  4. Nakonec zakápněte olejem, důkladně uzavřete víčkem. Sterilujte 20 minut při 80 °C. 

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: Malá jídla