Suroviny
- špagety
- krevety
- slávky
- sépie
- cherry rajčata
- řapíkatý celer
- mrkev 1 ks
- šalotka 1 ks
- česnek 3 stroužky
- petrželka
- chilli
- olivový olej
- sůl
Hledáte další tipy na chutné recepty s těstovinami? Kromě famózních frutti di mare na vás na Freshi čekají penne se sušenými rajčaty, voňavé fusilli zapečené s květákem a uzeným, ale také linguine s tygřími krevetami.
Postup přípravy
- Do vařící osolené vody dejte vařit špagety. Krevety očistěte a skořápky využijte na vývar – orestujte je na olivovém oleji, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, řapíkatý celer a mrkev. Zalijte vodou, osolte a nechte vařit.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, vložte slávky, přikryjte pokličkou a nechte chvíli dusit. Mušle, které se neotevřely, vyhoďte a zbytek vyloupejte do misky.
- Na pánvi opět rozehřejte olivový olej, vložte dva celé stroužky česneku a orestujte krevety a nakrájené sépie. Posypejte trochou chilli a pak vše vyndejte stranou.
- Na pánev vlijte uvařený vývar z krevet, přidejte rozmixovaná cherry rajčata, nechte chvíli povařit a pak zpátky vmíchejte všechny mořské plody. Přisypejte nasekanou čerstvou petrželku a na závěr uvařené špagety.
- Vše promíchejte, přendejte na talíř, pokapejte olivovým olejem a podávejte.