Ruské buchty s bramborovou náplní
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Ruské buchty s bramborovou náplní
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Baculaté kynuté pečivo, tak typické pro slovanské kuchyně, tentokrát v podobě mezi koláčem a buchtou a ve slaném a téměř sibiřsky zasněženém podání.
Postup přípravy
-
V misce promíchejte mléko nebo kefír, droždí, hrst mouky a 1 lžičku cukru. Misku pevně přikryjte a nechte 20 minut stát na teplém místě, až vzejde kvásek.
-
Ve velké míse nebo nádobě robotu promíchejte zbylou mouku, cukr a sůl. Přidejte vzešlý kvásek, vejce a rozpuštěné máslo a hněťte, až vznikne pevné, hladké těsto. Práci vám ulehčí robot. Mísu vymažte trochou oleje, vraťte do ní těsto, mísu pevně přetáhněte fólií a těsto nechte kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem – asi 1 až 1 a půl hodiny.
-
Mezitím si připravte náplň. Nakrájené brambory uvařte ve vroucí osolené vodě, asi 15 až 20 minut doměkka. Nechte je důkladně okapat. V malé pánvičce rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Brambory ještě zatepla rozmačkejte a povolte mlékem, aby byly tak vláčné, jak chcete. Smíchejte je s osmaženou cibulkou a podle chuti osolte a opepřete.
-
Dva plechy vymažte olejem nebo vyložte pečicím papírem. Z těsta odlamujte kousky velikosti tenisáku, vytvarujte jako kouli a stavte na plech v asi 5cm rozestupech. Prsty nebo spodkem skleničky zploštěte, doprostřed dejte 1 lžíci náplně, potřete smetanou a posypte sýrem. Přikryjte navlhčenou utěrkou a nechte ještě jednou kynout, asi 15 až 20 minut. Troubu mezitím předehřejte na 180 °C.
-
Spodek pečiva potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 20 minut, až náplň zezlátne. Vyndejte z trouby, potřete rozpuštěným máslem a podávejte.
Ruské buchty s bramborovou náplní
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Ruské buchty s bramborovou náplní
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD