Těsto
- hladká mouka 350 g
- moučkový cukr 150 g
- mleté vlašské ořechy 120 g
- máslo 250 g
Krém
- máslo 100 g
- moučkový cukr 100 g
- rum 1 lžíce
- mleté vlašské ořechy (jemně mleté ) 50 g
- čokoládová poleva (k namáčení)
- ořechy (drcené,na obalení)
Postup přípravy
- Z uvedených surovin vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové fólie a uložte odpočinout do chladničky, ideálně do druhého dne.
- Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plechy vyložené papírem na pečení. Z těsta odlamujte kousky a prsty je vtlačujte do formiček ořechů, ve středu by měl zůstat důlek. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Upečené ořechy nechte chvilku vychladnout, a ještě vlahé vyklepněte z formiček. Nechte opět zchladnout a naplňte krémem.
- Na krém vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do lehké pěny, přidejte rum a mleté ořechy. Krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte ořechy, spojte vždy dva korpusy k sobě. Nechte vychladit. Konce ořechů namočte do čokoládové polevy a posypte drcenými ořechy.
PRIMA TIP: Nespoléhejte na hotové polevy, raději připravte vlastní, ze 100 g rozpuštěné kvalitní tmavé čokolády a 15 g rozpuštěného kakaového másla, které spolu promíchejte ve vodní lázni. Před použitím polevu trochu nahřejte.
Vyzkoušejte také oblíbené išlské dortíčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE