Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ořechy plněné krémem, zdobené čokoládou a drcenými ořechy
Plněné ořechy jsou luxus, do kterého se málokdo pouští, ale po kterém každý touží. Vánoční cukroví, které napodobuje tvar vlašských ořechů a oslavuje jejich chuť.
do 1,5 hodiny
20-25 porcí
Suroviny (20-25 porcí)
Těsto:
- hladká mouka 350 g
- cukr moučka 150 g
- mleté vlašské ořechy 120 g
- máslo 250 g
Krém:
- máslo 100 g
- cukr moučka 100 g
- rum 1 lžíce
- jemně mleté vlašské ořechy 50 g
- čokoládová poleva k namáčení
- drcené ořechy na obalení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Z uvedených surovin vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové fólie a uložte odpočinout do chladničky, ideálně do druhého dne.
- Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plechy vyložené papírem na pečení. Z těsta odlamujte kousky a prsty je vtlačujte do formiček ořechů, ve středu by měl zůstat důlek. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Upečené ořechy nechte chvilku vychladnout, a ještě vlahé vyklepněte z formiček. Nechte opět zchladnout a naplňte krémem.
- Na krém vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do lehké pěny, přidejte rum a mleté ořechy. Krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte ořechy, spojte vždy dva korpusy k sobě. Nechte vychladit. Konce ořechů namočte do čokoládové polevy a posypte drcenými ořechy.
PRIMA TIP: Nespoléhejte na hotové polevy, raději připravte vlastní, ze 100 g rozpuštěné kvalitní tmavé čokolády a 15 g rozpuštěného kakaového másla, které spolu promíchejte ve vodní lázni. Před použitím polevu trochu nahřejte.