redakce Prima FRESH

Ořechy plněné krémem, zdobené čokoládou a drcenými ořechy

Moje hodnocení
13x

Plněné ořechy jsou luxus, do kterého se málokdo pouští, ale po kterém každý touží. Vánoční cukroví, které napodobuje tvar vlašských ořechů a oslavuje jejich chuť.

1 porce
90 minut
česká

Krém

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové fólie a uložte odpočinout do chladničky, ideálně do druhého dne.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plechy vyložené papírem na pečení. Z těsta odlamujte kousky a prsty je vtlačujte do formiček ořechů, ve středu by měl zůstat důlek. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Upečené ořechy nechte chvilku vychladnout, a ještě vlahé vyklepněte z formiček. Nechte opět zchladnout a naplňte krémem.
  3. Na krém vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do lehké pěny, přidejte rum a mleté ořechy. Krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte ořechy, spojte vždy dva korpusy k sobě. Nechte vychladit. Konce ořechů namočte do čokoládové polevy a posypte drcenými ořechy.
PRIMA TIP: Nespoléhejte na hotové polevy, raději připravte vlastní, ze 100 g rozpuštěné kvalitní tmavé čokolády a 15 g rozpuštěného kakaového másla, které spolu promíchejte ve vodní lázni. Před použitím polevu trochu nahřejte.

Vyzkoušejte také oblíbené išlské dortíčky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty