návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lososové špízy s citronem

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Lososové špízy s citronem
Autor: archiv Kikkoman Lososové špízy s citronem
Každý přece ví, že citron zvýrazní chuť jakékoliv ryby, a pokud k tomu přidáte ještě med a špetku chilli papričky, máte o gurmánský zážitek postaráno! Rychlé, jednoduché a chuťově dokonalé!

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup

  1. Nakrájejte filety z lososa na šest kousků (1 kus asi o velikosti 3 cm) a zabalte každý do plátku slaniny.
  2. Střídavě napichujte na špejle lososa ve slanině, rajčátka a citronové klínky. 
  3. Ponzu omáčku smíchejte s medem a mletým chilli a připravené špízy důkladně marinádou potřete. Opékejte na pánvi nebo na grilu po dobu 10–15 minut, často otáčejte a potírejte zbylou marinádou, dokud nebude slanina krásně křupavá. 
  4. Dozdobte koriandrem a podávejte s rýží a čerstvým salátem salátem.

PRIMA TIP:

•    Ponzu omáčka je dokonale vyvážená přírodně fermentovaná sójová omáčka obohacená chutí citrusových plodů. Využijete ji nejen při grilování ryb a mořských plodů, ale nebojte se s ní experimentovat při přípravě svěžích dipů, jednoduchých salátových zálivek a omáček. Během chvilky z ní vykouzlíte lahodný francouzský dresink či tatarskou omáčku! 

•    Vyzkoušejte také malý trik a před použitím namočte špejle na 10 minut do studené vody. Zabráníte tím jejich možnému vznícení na grilu. 

Lososové špízy s citronem
Autor: archiv Kikkoman Lososové špízy s citronem

Ještě více inspirace! Vyzkoušejte připravit grilované plody moře s Ponzu omáčkou podle videoreceptu:

Kikkoman: Grilované plody moře s Ponzu omáčkou
Kikkoman: Grilované plody moře s Ponzu omáčkou
Související témata: losos , ponzu omáčka , špízy , grilování , Hlavní jídla