Suroviny
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
- Nakrájejte filety z lososa na šest kousků (1 kus asi o velikosti 3 cm) a zabalte každý do plátku slaniny.
- Střídavě napichujte na špejle lososa ve slanině, rajčátka a citronové klínky.
- Ponzu omáčku smíchejte s medem a mletým chilli a připravené špízy důkladně marinádou potřete. Opékejte na pánvi nebo na grilu po dobu 10–15 minut, často otáčejte a potírejte zbylou marinádou, dokud nebude slanina krásně křupavá.
- Dozdobte koriandrem a podávejte s rýží a čerstvým salátem salátem.
PRIMA TIP:
• Ponzu omáčka je dokonale vyvážená přírodně fermentovaná sójová omáčka obohacená chutí citrusových plodů. Využijete ji nejen při grilování ryb a mořských plodů, ale nebojte se s ní experimentovat při přípravě svěžích dipů, jednoduchých salátových zálivek a omáček. Během chvilky z ní vykouzlíte lahodný francouzský dresink či tatarskou omáčku!
• Vyzkoušejte také malý trik a před použitím namočte špejle na 10 minut do studené vody. Zabráníte tím jejich možnému vznícení na grilu.