Indické zeleninové kari
Zdroj: isifa.com
Indické zeleninové kari
Zdroj:
isifa.com
Chuť indických jídel je zcela nezaměnitelná a rozhodně stojí za to ji ochutnat. Voňavé koření se skvěle skloubí s pestrými chutěmi zeleniny a maso vám ani nebude chybět. Výborné jídlo, když čekáte velkou návštěvu...
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 180 ˚C. V hlubším pekáčku nebo kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli společně s římským kmínem a koriandrem – trvá to asi 5 minut. Přidejte brambory a dobře promíchejte. Pak přidejte všechno ostatní koření a opět zamíchejte.
-
Rajčatové pyré smíchejte s 200 ml vody a vlijte do kastrolu. Pak vložte květák, lilek a dýni, přiveďte k varu a nechte ještě minutku vařit. Kari dochuťte solí a pepřem a kastrol přikryjte kusem alobalu a na něj dejte pokličku. Pečte v troubě asi 45 minut.
-
Po 20 minutách zkontrolujte, jestli kari není příliš suché, vmíchejte slitou cizrnu a případně podlijte trochou vody. Těsně před podáváním vmíchejte do kari listy špenátu. Servírujte s rýží a pikantním čatní.
Indické zeleninové kariII
Zdroj: isifa.com
Indické zeleninové kariII
Zdroj:
isifa.com