reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dršťky na paprice
Spouštím video za 5s.

Dršťky na paprice

Hodnoceno: 2x
Dršťky na paprice jsou pochoutka, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento recept, původně maďarský, si můžete nyní připravit podle Zdeňka Pohlreicha.
do 30 minut
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. V kastrolu rozehřejte olivový olej, orestujte na něm rozdrcený česnek a po chvíli přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zarestovaná, přisypte uzenou papriku, spojte, zalijte vývarem a vmíchejte nakrájená rajčata zbavená slupky. Vložte větévku tymiánu, vařené dršťky, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte 1015 minut povařit.
  2. Pak přidejte nakrájené chorizo a nechte ještě chvíli vařit.
  3. V dalším kastrůlku zavařte vodu, osolte a vložte hoblinky mrkve, cukety a celeru. Povařte a potom vložte do ledové vody, aby zelenina neztratila barvu. Pak ještě orestujte na olivovém oleji spolu s nakrájenou červenou cibulí. Osolte a opepřete.
  4. Dršťky nandejte na talíř, ozdobte orestovanou zeleninou a plátkem choriza. Podávejte s bílým chlebem.

Dršťky na paprice Foto:

Dršťky na paprice Foto: Dršťky na paprice, foto: Vlado Kníž

A kdo má chuť vařit přímo se Šéfem, může si pustit videorecept:

TVŠ IV (2) - Dršťky na paprice
TVŠ IV (2) - Dršťky na paprice

reklama

Sledujte celou epizodu