Suroviny
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- V kastrolu rozehřejte olivový olej, orestujte na něm rozdrcený česnek a po chvíli přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zarestovaná, přisypte uzenou papriku, spojte, zalijte vývarem a vmíchejte nakrájená rajčata zbavená slupky. Vložte větévku tymiánu, vařené dršťky, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte 10–15 minut povařit.
- Pak přidejte nakrájené chorizo a nechte ještě chvíli vařit.
- V dalším kastrůlku zavařte vodu, osolte a vložte hoblinky mrkve, cukety a celeru. Povařte a potom vložte do ledové vody, aby zelenina neztratila barvu. Pak ještě orestujte na olivovém oleji spolu s nakrájenou červenou cibulí. Osolte a opepřete.
- Dršťky nandejte na talíř, ozdobte orestovanou zeleninou a plátkem choriza. Podávejte s bílým chlebem.