Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Capellini v kuřecím vývaru

4 porce
do 1 hodiny
Capellini v kuřecím vývaru
Capellini v kuřecím vývaru Autor: Hermína / Prima
Kompromis mezi polévkou a hlavním jídlem? To jsou těstoviny v kuřecím vývaru. Capellini jsou takové tenké špagety a do tohoto receptu se hodí přímo ideálně.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 6. dílu s tématem TĚSTOVINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Půlku kuřete rozporcujte a vložte do pekáčku. Přidejte řapíkatý celer, cibuli a mrkev ve velkých kusech, přidejte také stroužek česneku. Dejte do trouby na 180 °C zapéct do zlatova.
  2. Do hrnce nalijte sklenku bílého vína a začněte zahřívat, přidejte k němu výpek z upečeného masa. Pak vše z pekáčku přendejte do hrnce, zalijte vodou, ochuťte pár kuličkami celého pepře a osolte. Nechte vařit asi 30 minut.
  3. Vývar přeceďte.
  4. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny capellini, tzv. „andělské vlasy“. Trvá to jen pár minutek.
  5. Do talíře nadrobte kousek sušené feferonky, přidejte uvařené těstoviny, zalijte vývarem a zastrouhejte parmazánem.
Reklama

Capellini v kuřecím vývaru Foto:

Capellini v kuřecím vývaru                                                                                      Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama